COVID beleid

Heeft u (vermoedelijk) corona?

Heeft u corona? Kom dan na uw quarantainetijd naar onze bloedafnamelocaties. We willen namelijk niet dat u anderen aansteekt. Is het om medische redenen niet mogelijk om te wachten na uw quarantainetijd? Dan kunnen we bij u thuis bloedprikken. Dit moet altijd op aanvraag via uw (huis)arts. U kunt zelf geen afspraak maken voor thuisafname in verband met COVID-19.

Heeft u koorts en/of verkoudheidsklachten? Neem dan contact op met uw (huis)arts en overleg of u langs moet komen voor bloedafname.

Afspraak annuleren?

Heeft u eerder een afspraak gemaakt voor bloedafname en moet u uw afspraak annuleren in verband met Corona-gerelateerde klachten? U kunt uw afspraak annuleren via de link in uw bevestigingsmail of via ons Klant Contact Centrum op 088 260 4000.

Moet ik een afspraak maken?

Vanaf 1 juni 2022 heeft u niet meer op elke bloedafnamelocatie een afspraak nodig voor bloedafname. Let op: op sommige locaties werken we nog steeds op afspraak. U kunt op de pagina ‘Locaties‘ de filteropties gebruiken om een locatie te vinden die bij uw wensen past. Voor sommige afspraaktypes/onderzoeken moet u altijd een afspraak maken. 

Maatregelen

Mondneusmasker

Het RHMDC volgt het advies van het RIVM en de Federatie van Medische Specialisten rondom COVID. Onze medewerkers dragen op locaties bij patiëntenzorg binnen anderhalve meter afstand wel een chirurgisch mondneusmasker omdat zij met kwetsbare patiënten werken.

Daarnaast volgen vragen wij u nog een aantal COVID adviezen op te volgen om besmetting van corona te voorkomen:

  • Was regelmatig uw handen.
  • Hoest en nies in uw elleboog.
  • Blijf thuis bij klachten en doe een (zelf)test.

Kom niet te vroeg

Kom niet eerder dan 5 minuten voor de afspraak naar de bloedafnamelocatie en, indien mogelijk, alleen.

Contact

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen over ons COVID-beleid? Neem dan contact op met ons Klant Contact Centrum op telefoonnummer: 088 260 4000. Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur bereikbaar.

Let op, voor dit onderzoek moet u een afspraak maken. Dit doet u via onderstaand nummer:

Vergeet deze items niet mee te nemen naar uw afspraak! *Meer informatie