Fundus

Fundusscreening

Diabetes Mellitus kan de kleine bloedvaatjes in het netvlies van uw ogen beschadigen en zo uw gezichtsvermogen aantasten. Met onze mobiele camera voor fundusfotografie kunnen we deze bloedvaatjes en eventuele afwijkingen daarvan vastleggen.

Wat is een fundusscreening?

Een fundusscreening houdt in dat er per oog enkele foto’s worden gemaakt van het netvlies. Deze foto’s kunnen wij één of meerdere dagdelen bij u op de praktijk met onze mobiele camera komen maken. De gemaakte fundusfoto ontvangt u altijd digitaal.

Mogelijkheden voor fundusfotografie

Onze Relatiebeheerder Diagnostiek bespreekt graag de volgende mogelijkheden met u over fundusfotografie in:

Aanvragen van fundusscreening

U vraagt een fundusscreening gemakkelijk en snel aan via ZorgDomein of met behulp van Pluhz boeking (ZoekboekZorg). Beide systemen zijn mogelijk omdat we op verschillende plaatsen in Nederland fundusfotografie aanbieden. Wilt u hier meer over weten, neem dan contact op met uw Relatiebeheerder Diagnostiek of stuur een mail naar regiosupport@reinier-mdc.nl.

Kosten

Wij hebben met verschillende Zorggroepen in Nederland afspraken gemaakt over de fundusscreening. Bent u aangesloten bij een van onze gecontracteerde Zorggroepen, dan gaat de factuur niet naar de zorgverzekering van uw patiënt en wordt zijn/haar eigen risico niet aangesproken.

U kunt uw patiënt ook naar ons verwijzen wanneer er geen afspraken zijn met de Zorggroep waar u bij bent aangesloten. Het onderzoek valt binnen het basispakket van de zorgverzekering, maar gaat wel van het eigen risico van de patiënt af.

Fundusfotografie op uw locatie

Meer weten?

Op de website van oogartsen.nl kunt u meer informatie vinden over oogonderzoek door middel van fundusscreening.

Wilt u weten welke mogelijkheden wij u bieden voor het maken van fundusfoto’s en de afspraken die er mogelijk zijn met uw Zorggroep? Neem dan contact op met uw RHMDC Relatiebeheerder Diagnostiek of mail naar regiosupport@reinier-mdc.nl.

Let op, voor dit onderzoek moet u een afspraak maken. Dit doet u via onderstaand nummer:

Vergeet deze items niet mee te nemen naar uw afspraak! *Meer informatie