Trombosedienst / Unit Antistolling
Sinds 1 januari 2020 is Trombosedienst Delft onderdeel van RHMDC. De nieuwe naam van de Trombosedienst Delft is Unit Antistolling geworden maar vooralsnog gebruiken we beide namen zodat iedereen langzaam kan wennen aan deze verandering.
Wat doet onze Trombosedienst?
Medewerkers van de Trombosedienst begeleiden patiënten die de antistollingsmiddelen zoals fenprocoumon (Marcoumar®) en acenocoumarol (SintromMitis®) gebruiken. De (huis)arts schrijft deze antistollingsmiddelen voor als er trombose is vastgesteld of ter preventie van stolsels bijvoorbeeld bij hartritmestoornissen of een kunstklep. Zolang een patiënt deze middelen gebruikt, blijft een regelmatige controle van het bloed noodzakelijk. Daarom nemen de trombosedienstmedewerkers elke dag bloed af bij onze trombosedienstpatiënten. Dit kan bij één van onze bloedafnamelocaties of bij patiënten thuis.
Via onderstaande knoppen komt u terecht op pagina’s met meer informatie. Lees alle ins en outs over onder andere onze trombosedienst, antistolling en trombose, zelfmeten en inzage in uw dossier. Voor meer achtergrondinformatie kunt u ook terecht op de website van de Trombosestichting.
INR doorgeven
Wilt u uw INR doorgeven? Dat kan via onderstaande knop.
Meer informatie
Nieuw bij de Unit Antistolling van het RHMDC?
Bent u nog niet bekend met de Trombosedienst van het RHMDC en naar ons doorgestuurd door uw zorgverlener? Dan maken we graag telefonisch kennis met u. We geven u informatie, beantwoorden uw vragen en maken direct afspraken met u. Wilt u op uw gemak wat informatie doornemen? Hieronder vindt u alle benodigde informatie zodat u weet wat u te wachten staat:
- Een algemeen patiënteninformatieboekje ‘Informatie voor mensen die antistollingsmiddelen gebruiken’. Dit is een uitgave van de FNT en de Trombosestichting. Er is ook een Engelse versie beschikbaar.
- Informatie met specifieke informatie over Unit Antistolling van RHMDC. Deze folders is een aanvulling op eerdergenoemd algemeen informatieboekje.
- Informatie over openingstijden (bloedafname)locaties, zelfmeten, zelfdoseren en digitale inzage.
Mocht u nog vragen hebben, dan horen wij graag van u.