Terug

Mijn uitslag bekijken

Via ons portaal kunt u gemakkelijk uw laboratoriumuitslagen bekijken.

Nadat u bij één van onze locaties bent geweest voor bijvoorbeeld bloedonderzoek of het inleveren van urine, kunt u ongeveer 9 dagen na de afspraak uw laboratoriumuitslagen bekijken.

Wanneer is mijn uitslag bekend?

Uw uitslagen worden (meestal) binnen enkele dagen doorgegeven aan uw (huis)arts. Sterk afwijkende uitslagen waarbij direct medisch handelen noodzakelijk is, worden altijd zo snel mogelijk doorgebeld naar uw (huis)arts.

Wanneer uw uitslag bekend is bij uw (huis)arts, is afhankelijk van het afgenomen lichaamsmateriaal en de aangevraagde testen, ook wel bepalingen genoemd. De meeste bepalingen uit bloed zijn bijvoorbeeld sneller bekend bij uw (huis)arts dan een urinekweek.
Het RHMDC geeft geen uitslagen door aan patiënten/cliënten.

Om te voorkomen dat u uw uitslagen eerder ziet dan uw behandelend arts, zijn uw uitslagen na 9 dagen door u te bekijken in het portaal. Dit geeft uw (huis)arts de mogelijkheid om u eerst persoonlijk te informeren.

Het uitslagenportaal

Het portaal is ondergebracht bij onze partner; het Reinier de Graaf (ziekenhuis) en geeft u toegang tot de uitslagen van uw diagnostisch onderzoek. Het portaal is met DigiD goed beveiligd en conform de AVG wet- en regelgeving ingericht. Uw uitslagen zijn (in het portaal) alleen door u te bekijken.

Wat heeft u nodig?

  • Een computer, tablet of smartphone met toegang tot internet.
  • Uw DigiD-inloggegevens met sms-controle.
  • Een mobiele telefoon voor ontvangst van een sms-code.

Ook kunt u via de DigiD-app inloggen met een persoonlijke pincode.

Contact

Contact

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, neem dan contact op met ons Klant Contact Centrum op telefoonnummer: 088 260 4000. Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur bereikbaar.