Mijn uitslag

Lees hier meer over de werkwijze rondom uw laboratoriumuitslagen.

Nadat u bij één van onze locaties bent geweest voor bijvoorbeeld bloedonderzoek of het inleveren van urine, ontvangt u binnen enkele dagen de uitslag via uw behandelende arts of instantie. RHMDC geeft geen laboratoriumuitslagen door aan patiënten.

Wanneer is mijn uitslag bekend?

Wanneer uw laboratoriumuitslag bekend is, hangt af van het type onderzoek. Bloeduitslagen zijn bijvoorbeeld sneller bekend dan een urinekweek. Uw uitslagen worden (meestal) binnen enkele dagen doorgegeven aan uw behandelende (huis)arts of instantie zoals One Day Clinic.

Sterk afwijkende laboratoriumuitslagen, waarbij direct medisch handelen noodzakelijk is, worden altijd zo snel mogelijk doorgebeld naar uw behandelaar.

Wanneer kan ik mijn uitslag bekijken?

Uw behandelend (huis)arts bespreekt de laboratoriumuitslagen met u. U kunt er ook voor kiezen om uw uitslagen zelf te bekijken. De uitslag van uw laboratoriumdiagnostiek is enkele dagen, nadat u bij een RHMDC-bloedafnamelocatie bent geweest, te bekijken via het uitslagenportaal.

Bekijken op eigen risico

U heeft zelf de keuze om de uitslagen te bekijken voordat u contact heeft gehad met een (huis)arts. Uw behandelend arts gebruikt vaak meerdere uitslagen om een volledig beeld van uw gezondheid te krijgen. Soms trekt u op basis van de uitslag een andere conclusie over uw gezondheid of de ernst van uw ziekte dan uw arts. Houd hier rekening mee als er voor kiest om uw uitslagen zelf te bekijken.

Wijzig nooit zonder overleg met uw (huis)arts de voorgeschreven medicatie of gemaakte afspraken.

Het uitslagenportaal

Het uitslagenportaal van het RHMDC is ondergebracht bij onze partner; het Reinier de Graaf ziekenhuis en geeft u toegang tot de laboratoriumuitslagen van uw diagnostisch onderzoek. Het portaal is met DigiD goed beveiligd en conform de AVG wet- en regelgeving ingericht. Uw uitslagen zijn (in het portaal) alleen door u te bekijken.

Wanneer kan ik mijn uitslag niet bekijken?

In sommige situaties is het niet mogelijk om uw uitslag via het uitslagenportaal van RHMDC op te zoeken. Uw behandelaar kan u, in de meeste gevallen, voorzien van een kopie van uw laboratoriumuitslagen.

 • Indien u tijdens uw afspraak geen toestemming geeft voor het bekijken van uw uitslagen.
 • Als uw behandelend (huis)arts in Zoetermeer zit.
 • Als één van onderstaande zorgverleners uw behandelend arts is:
  • GGD
   (Gemeentelijke of Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst)
  • GGZ
   (Geestelijke gezondheidszorg)
  • GHZ
   (Gehandicaptenzorg)

Vragen over uw laboratoriumuitslag?

Neem contact op met uw behandelend (huis)arts als u vragen heeft. Het Klant Contact Centrum van RHMDC beantwoordt geen vragen over uw laboratoriumuitslag. De uitslagen van uw laboratoriumdiagnostiek zijn namelijk privacygevoelig en worden daarom rechtstreeks van ons laboratoriumsysteem doorgestuurd naar het systeem van uw aanvragende arts of instantie. Wij vragen uw begrip voor het feit dat wij uw gegevens beschermen en daarom geen uitslagen doorgeven aan patiënten/cliënten.


Mijn uitslag bekijken
Mijn uitslag bekijken

Let op, voor dit onderzoek moet u een afspraak maken. Dit doet u via onderstaand nummer:

Vergeet deze items niet mee te nemen naar uw afspraak! *Meer informatie