Wat moet ik meenemen naar mijn afspraak?

Wat moet ik meenemen?

Uw arts heeft u doorgestuurd voor onderzoek. Maar wat moet u meenemen naar uw onderzoek of afspraak? Dat vertellen wij u graag! Zo bent u goed voorbereid voordat u naar uw afspraak gaat.

Wat neemt u mee naar uw afspraak?

Het verschilt per bloedafnamelocatie en onderzoek wat u mee moet nemen. U kunt de informatie per bloedafnamelocatie terugvinden op onze website. Bekijk de informatie nadat u een bloedafnamelocatie heeft aangeklikt op de pagina ‘Locaties’.

Er zijn een aantal dingen die u altijd mee moet nemen als u één van onze bloedafnamelocaties bezoekt:

En in sommige gevallen:

Uitzondering:

Meer informatie

Anonieme soa test

RHMDC verzorgt anonieme soa testen voor One Day Clinic en Man tot Man. Het is belangrijk dat u het PDF-formulier van One Day Clinic / Man tot Man meeneemt naar de bloedafnamelocatie. Zonder formulier kunnen wij u helaas niet helpen. U hoeft zich niet te legitimeren.

Hoe werkt het?

 1. Bezoek de website van One Day Clinic of Man tot Man
 2. Kies de soa test
 3. Betaal de test
 4. Print het PDF-formulier
 5. Ga naar een bloedafnamelocatie (neem het PDF-formulier mee)
  Bekijk hier de bloedafnamelocaties waar u terecht kunt voor een anonieme soa test.
 6. Check de uitslag via de website van One Day Clinic of Man tot Man

Via onderstaande buttons kunt u meer informatie vinden over de anonieme soa testen via One Day Clinic en Man tot Man.

Aanvraagformulier

Voor alle afspraken en onderzoeken moet u een aanvraagformulier meenemen naar de bloedafnamelocatie. Dit aanvraagformulier ontvangt u bij uw bezoek of per mail van uw (huis)arts. Als uw arts het aanvraagformulier gemaild heeft, dient u het formulier zelf uit te printen en mee te nemen naar uw afspraak. Op enkele bloedafnamelocaties kunt u eventueel ook het digitale aanvraagformulier tonen. Zonder een papieren of digitaal aanvraagformulier kunnen wij u helaas niet helpen.

Papierloze locaties

Wij zijn onze bloedafnamelocaties aan het digitaliseren zodat u zonder papieren aanvraagformulier terecht kunt. Wilt u zonder papieren aanvraagformulier langskomen? Dan zijn er een aantal punten belangrijk:

 • uw (huis)arts moet aangesloten zijn bij RHMDC;
 • uw (huis)arts moet digitaal bij ons aanvragen via ZorgDomein of Cyberlab;
 • U moet uw digitale code of digitale aanvraagformulier meenemen naar de locatie;
 • De locatie moet gedigitaliseerd zijn.*
  *Een overzicht van deze locaties volgt later.

Als u en uw (huis)arts niet kunnen voldoen aan één van de bovenstaande punten, dan moet u een papieren aanvraagformulier meenemen naar uw gekozen bloedafnamelocatie.
Twijfelt u? Neem dan voor de zekerheid uw papieren aanvraagformulier meer.

Let op: maakt u een afspraak voor een anonieme soa test (mantotman), dan moet u altijd het papieren aanvraagformulier meenemen.

Geldig legitimatiebewijs

Voordat we bloed afnemen, lichaamsmateriaal innemen of een ander onderzoek uitvoeren, vragen wij u altijd om een geldig legitimatiebewijs. Voor een soepele en snelle behandeling is het fijn als u uw legitimatiebewijs bij de hand houdt als u in de wachtkamer van de bloedafnamelocatie zit.

Geldige legitimatiebewijzen:

Onder geldige legitimatiebewijzen verstaan we een Nederlands:

 • identiteitskaart
 • rijbewijs
 • paspoort
 • vreemdelingendocument

Verzekeringspas

In sommige gevallen hebben wij uw verzekeringspasje nodig. Daarom is het prettig als u uw verzekeringspasje voor de zekerheid meeneemt naar uw afspraak.

Patiëntenpas Reinier de Graaf Gasthuis

Heeft u een afspraak op één van de bloedafnamelocaties van het Reinier de Graaf ziekenhuis? Neem dan uw patiëntenpas mee naar uw afspraak. Als u geen patiëntenpas heeft, dan kunt u deze laten maken in de hal van het ziekenhuis. Op de website van Reinier de Graaf vindt u meer informatie. De bloedafnamelocaties waar u een patiëntenpas van het Reinier de Graaf ziekenhuis nodig heeft zijn:

Op alle andere bloedafnamelocaties heeft u geen patiëntenpas nodig.

Registratie regio Zoetermeer

Voordat u naar een bloedafnamelocatie in Zoetermeer gaat, moet u in het systeem van het HagaZiekenhuis Zoetermeer staan. U kunt zich aanmelden bij de balie van het ziekenhuis.

Lichaamsmateriaal

In sommige gevallen moet u eerder afgenomen lichaamsmateriaal meenemen naar uw bloedafnamelocatie. Bij lichaamsmateriaal kunt u denken aan urine, poep/ontlasting of sperma. In onze folders vindt u alle belangrijke informatie over het meenemen en inleveren van lichaamsmateriaal zoals urine.

Bloedprikken én materiaal inleveren?

Moet u bloedprikken én lichaamsmateriaal zoals urine inleveren? Dan kunt u een afspraak maken voor bloedafname (+ materiaal inleveren). U kunt het afgenomen lichaamsmateriaal afgeven tijdens uw bloedafname afspraak.

Wat betekent ‘nuchtere bloedafname’?

Als we nuchter bloed moeten afnemen, dan mag u minimaal 8 uur voor uw bloedafname afspraak niets meer eten, drinken of roken. U mag wel uw medicijnen innemen met een paar slokjes water.

Medicijnen wel of niet innemen?

U kunt bij uw zorgverlener/(huis)arts terecht voor advies over het gebruik van uw medicijnen. Als u medicijnen moet innemen voordat u bloed moet laten prikken, dan mag u een enkele slokken water drinken. Neem bij vragen contact op met uw eigen (huis)arts.

Coronamaatregelen

Bekijk onze COVID-19 pagina zodat u weet welke maatregelen wij belangrijk vinden op onze bloedafnamelocaties.

Contactinformatie

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, bekijk dan onze ‘veelgestelde vragen’ pagina of neem dan contact op met ons Klant Contact Centrum. We zijn van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 17:00 uur bereikbaar op telefoonnummer: 088 260 4000.

Contact

Let op, voor dit onderzoek moet u een afspraak maken. Dit doet u via onderstaand nummer:

Vergeet deze items niet mee te nemen naar uw afspraak! *Meer informatie