Wat moet ik meenemen naar mijn afspraak?

Wat moet ik meenemen?

Uw arts heeft u doorgestuurd voor onderzoek. Maar wat moet u meenemen naar uw onderzoek of afspraak? Dat vertellen wij u graag! Zo bent u goed voorbereid voordat u naar uw afspraak gaat.

Wat neemt u mee naar uw afspraak?

Het verschilt per bloedafnamelocatie en onderzoek wat u mee moet nemen. U kunt de informatie per bloedafnamelocatie terugvinden op onze website. Bekijk de informatie nadat u een bloedafnamelocatie heeft aangeklikt op de pagina ‘Locaties’.

Er zijn een aantal dingen die u altijd mee moet nemen als u één van onze bloedafnamelocaties bezoekt:

En in sommige gevallen:

Meer informatie

Aanvraagformulier

Voor de meeste afspraken en onderzoeken moet u een papieren aanvraagformulier meenemen naar uw bloedafnamelocatie. Dit aanvraagformulier ontvangt u bij uw bezoek of per mail van uw (huis)arts. Als uw arts het aanvraagformulier gemaild heeft, moet u het formulier zelf uitprinten en meenemen naar uw afspraak. Zonder een aanvraagformulier kunnen wij u helaas niet helpen.

Papierloze locaties

Wij zijn onze bloedafnamelocaties aan het digitaliseren zodat u zonder papieren aanvraagformulier terecht kunt. Wilt u zonder papieren aanvraagformulier langskomen? Dan zijn er een aantal punten belangrijk:

  • uw (huis)arts moet aangesloten zijn bij RHMDC;
  • uw (huis)arts moet digitaal bij ons aanvragen via ZorgDomein of Cyberlab;
  • U moet uw digitale code of digitale aanvraagformulier meenemen naar de locatie;
  • De locatie moet gedigitaliseerd zijn.*
    *Een overzicht van deze locaties volgt later.

Als u en uw (huis)arts niet kunnen voldoen aan één van de bovenstaande punten, dan moet u een papieren aanvraagformulier meenemen naar uw gekozen bloedafnamelocatie.
Twijfelt u? Neem dan voor de zekerheid uw papieren aanvraagformulier meer.

Let op: maakt u een afspraak voor een anonieme soa test (mantotman), dan moet u altijd het papieren aanvraagformulier meenemen.

Geldig legitimatiebewijs

Voordat we bloed afnemen, lichaamsmateriaal innemen of een ander onderzoek uitvoeren, vragen wij u altijd om een geldig legitimatiebewijs. Voor een soepele en snelle behandeling is het fijn als u uw legitimatiebewijs bij de hand houdt als u in de wachtkamer van de bloedafnamelocatie zit.

Geldige legitimatiebewijzen:

Onder geldige legitimatiebewijzen verstaan we een Nederlands:

  • identiteitskaart
  • rijbewijs
  • paspoort
  • vreemdelingendocument

Verzekeringspas

In sommige gevallen hebben wij uw verzekeringspasje nodig. Daarom is het prettig als u uw verzekeringspasje voor de zekerheid meeneemt naar uw afspraak.

Patiëntenpas Reinier de Graaf Gasthuis

Heeft u een afspraak op één van de bloedafnamelocaties van het Reinier de Graaf ziekenhuis? Neem dan uw patiëntenpas mee naar uw afspraak. Als u geen patiëntenpas heeft, dan kunt u deze laten maken in de hal van het ziekenhuis. Op de website van Reinier de Graaf vindt u meer informatie. De bloedafnamelocaties waar u een patiëntenpas van het Reinier de Graaf ziekenhuis nodig heeft zijn:

Op alle andere bloedafnamelocaties heeft u geen patiëntenpas nodig.

Registratie regio Zoetermeer

Voordat u naar een bloedafnamelocatie in Zoetermeer gaat, moet u in het systeem van het LangeLand Ziekenhuis staan. U kunt zich aanmelden bij de balie in het LangeLand Ziekenhuis.

Lichaamsmateriaal

In sommige gevallen moet u eerder afgenomen lichaamsmateriaal meenemen naar uw bloedafnamelocatie. Bij lichaamsmateriaal kunt u denken aan urine, poep/ontlasting of sperma. In onze folders vindt u alle belangrijke informatie over het meenemen en inleveren van lichaamsmateriaal zoals urine.

Bloedprikken én materiaal inleveren?

Moet u bloedprikken én lichaamsmateriaal zoals urine inleveren? Dan kunt u een afspraak maken voor bloedafname (+ materiaal inleveren). U kunt het afgenomen lichaamsmateriaal afgeven tijdens uw bloedafname afspraak.

Wat betekent ‘nuchtere bloedafname’?

Als we nuchter bloed moeten afnemen, dan mag u minimaal 8 uur voor uw bloedafname afspraak niets meer eten, drinken of roken. U mag wel uw medicijnen innemen met een paar slokjes water.

Medicijnen wel of niet innemen?

U kunt bij uw zorgverlener/(huis)arts terecht voor advies over het gebruik van uw medicijnen. Als u medicijnen moet innemen voordat u bloed moet laten prikken, dan mag u een enkele slokken water drinken. Neem bij vragen contact op met uw eigen (huis)arts.

Coronamaatregelen

Bekijk onze COVID-19 pagina zodat u weet welke maatregelen wij belangrijk vinden op onze bloedafnamelocaties.

Contactinformatie

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, bekijk dan onze ‘veelgestelde vragen’ pagina of neem dan contact op met ons Klant Contact Centrum. We zijn van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 17:00 uur bereikbaar op telefoonnummer: 088 260 4000.

Contact

Let op, voor dit onderzoek moet u een afspraak maken. Dit doet u via onderstaand nummer:

Vergeet deze items niet mee te nemen naar uw afspraak! *Meer informatie