Wat moet ik meenemen naar mijn afspraak?
Terug

Wat moet ik meenemen?

Uw arts heeft u doorgestuurd voor onderzoek. Maar wat moet u meenemen naar uw onderzoek of afspraak? Dat vertellen wij u graag! Zo bent u goed voorbereid voordat u naar uw afspraak gaat.

Wat neemt u mee naar uw afspraak?

Na het maken van een afspraak, ontvangt u een bevestiging per email. In deze email leest u wat u voor het desbetreffende onderzoek moet meenemen. Daarnaast zijn er een aantal items die u altijd bij u moet hebben als u één van onze locaties bezoekt.

Als u één van de items, die in uw bevestigingsmail staan, niet meeneemt kunnen wij u helaas niet helpen. U dient dan een nieuwe afspraak te maken.

Mondneusmasker

Vanwege het Coronavirus is het dragen van een mondneusmasker in publieke ruimtes verplicht. Dit geldt dus ook voor al onze bloedafnamelocaties. Daarom vragen wij u altijd een mondneusmasker te dragen tijdens uw afspraak.

Geldig legitimatiebewijs

Voordat we bloed afnemen, lichaamsmateriaal innemen of een ander onderzoek uitvoeren, vragen wij u altijd om een geldig legitimatiebewijs. Voor een soepele en snelle behandeling is het fijn als u uw legitimatiebewijs bij de hand houdt als u in de wachtkamer zit.

Geldige legitimatiebewijzen:

  • een Nederlands (of buitenlands) paspoort
  • een Nederlands identiteitskaart
  • een Nederlands rijbewijs
  • een Nederlands vreemdelingendocument

Verzekeringspas

Neemt u alstublieft ook altijd uw verzekeringspasje meenemen naar uw onderzoek of afspraak. In sommige gevallen hebben wij uw verzekeringspasje nodig voor een correcte afhandeling van uw afspraak

Aanvraagformulier

Voor de meeste afspraken en de meest gangbare onderzoeken moet u een papieren aanvraagformulier meebrengen naar uw onderzoek. Dit formulier ontvangt u van uw arts; bij uw bezoek of via e-mail. Als uw arts het aanvraagformulier gemaild heeft, moet u dit zelf uitprinten en meenemen naar uw afspraak. Zonder dit aanvraagformulier kunnen wij u helaas niet helpen, tenzij u een bloedafnamelocatie bezoekt die geheel digitaal is.

In de bevestigingsmail van uw afspraak vindt u altijd alle informatie die u moet weten én een overzicht van de mee te brengen items. Lees deze mail aandachtig door voordat u naar uw afspraak komt.

Een patiëntenpas

Heeft u een afspraak op een locatie van het Reinier de Graaf ziekenhuis? Neemt u dan uw patiëntenpas mee naar uw afspraak. Als u nog geen patiëntenpas heeft kunt u deze laten maken in de hal van het ziekenhuis. Op de website van Reinier de Graaf vindt u meer informatie.

Lichaamsmateriaal inleveren

Afhankelijk van het onderzoek en afspraaktype, moet u eerder afgenomen lichaamsmateriaal meenemen. U kunt hierbij denken aan urine, ontlasting of sperma. In onze folders vindt u alle belangrijke informatie over het meenemen en inleveren van lichaamsmateriaal.

Bloedprikken én materiaal inleveren?

Moet u bloedprikken én materiaal inleveren? Dan kunt u een afspraak maken voor bloedafname + inleveren materiaal. U levert het afgenomen lichaamsmateriaal in tijdens uw bloedafname afspraak.

Contact

Contactinformatie

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, neem dan contact op met ons Klant Contact Centrum op telefoonnummer: 088 260 4000. Zij zijn op werkdagen van 08:00 tot 17:00 uur bereikbaar.