Wat moet ik meenemen naar mijn afspraak?
Terug

Wat moet ik meenemen?

Uw arts heeft u doorgestuurd voor onderzoek. Maar wat moet u meenemen naar uw onderzoek of afspraak? Dat vertellen wij u graag! Zo bent u goed voorbereid voordat u naar uw afspraak gaat.

Wat neemt u mee naar uw afspraak?

Na het maken van een afspraak, ontvangt u een bevestiging per email. In deze bevestigingsmail leest u wat u voor het desbetreffende onderzoek moet meenemen. Daarnaast zijn er een aantal items die u altijd bij u moet hebben als u één van onze locaties bezoekt.

Als u één van de items, die in uw bevestigingsmail staan, niet meeneemt kunnen wij u helaas niet helpen. U dient dan een nieuwe afspraak te maken.

Mondneusmasker

Bij contact binnen 1,5 meter is het in alle situaties verplicht om een mondneusmasker te dragen.

Door de grote toename van het aantal coronagevallen en hoge besmettingsgraad in Nederland vragen wij u om vanaf 19 juli 2021 weer een mondneusmasker te dragen als u onze locaties bezoekt. Dit geldt ook wanneer u volledig gevaccineerd bent.
In de openbare ruimtes mag dit een niet-medisch mondneusmasker zijn. Onze medewerkers dragen bij patiëntenzorg altijd een chirurgisch mondneusmasker.

Naast het dragen van een mondneusmasker is het noodzakelijk om voorzichtig te blijven. Daarom vragen wij u om zich aan de algemene basisregels te houden:

  • houd 1,5 meter afstand van elkaar
  • zorg voor goede handhygiëne
  • laat je testen bij corona-gerelateerde klachten

Geldig legitimatiebewijs

Voordat we bloed afnemen, lichaamsmateriaal innemen of een ander onderzoek uitvoeren, vragen wij u altijd om een geldig legitimatiebewijs. Voor een soepele en snelle behandeling is het fijn als u uw legitimatiebewijs bij de hand houdt als u in de wachtkamer zit.

Geldige legitimatiebewijzen:

  • een Nederlands (of buitenlands) paspoort
  • een Nederlands identiteitskaart
  • een Nederlands rijbewijs
  • een Nederlands vreemdelingendocument

Verzekeringspas

Neemt u alstublieft ook altijd uw verzekeringspasje meenemen naar uw onderzoek of afspraak. In sommige gevallen hebben wij uw verzekeringspasje nodig voor een correcte afhandeling van uw afspraak.

Aanvraagformulier

Voor de meeste afspraken en de meest gangbare onderzoeken moet u een papieren aanvraagformulier meebrengen naar uw onderzoek. Dit formulier ontvangt u van uw arts; bij uw bezoek of per e-mail.
Als uw arts het aanvraagformulier gemaild heeft, moet u dit zelf uitprinten en meenemen naar uw afspraak. Zonder dit aanvraagformulier kunnen wij u helaas niet helpen.

In de bevestigingsmail van uw afspraak vindt u altijd alle informatie die u moet weten én een overzicht van de mee te brengen items. Lees deze email aandachtig door voordat u naar uw afspraak komt.

Een patiëntenpas Reinier de Graaf Gasthuis

Heeft u een afspraak op één van de locaties van het Reinier de Graaf ziekenhuis? Neemt u dan uw patiëntenpas mee naar uw afspraak. Als u nog geen patiëntenpas heeft kunt u deze laten maken in de hal van het ziekenhuis. Op de website van Reinier de Graaf vindt u meer informatie.
De locaties waar u een patiëntenpas van het Reinier de Graaf ziekenhuis nodig heeft zijn:

Op alle andere locaties heeft u geen patiëntenpas nodig.

Registratie bij het Langeland ziekenhuis

Voordat u naar uw afspraak op onderstaande locaties gaat, dient u geregistreerd te zijn bij het LangeLand Ziekenhuis. U kunt zich registreren bij de registratiebalie in het LangeLand Ziekenhuis.

Indien u niet staat geregistreerd in het ziekenhuis, kunnen wij u helaas niet van dienst zijn op onderstaande locaties.

Lichaamsmateriaal inleveren

Afhankelijk van het onderzoek en afspraaktype, moet u eerder afgenomen lichaamsmateriaal meenemen. U kunt hierbij denken aan urine, ontlasting of sperma. In onze folders vindt u alle belangrijke informatie over het meenemen en inleveren van lichaamsmateriaal.

Bloedprikken én materiaal inleveren?

Moet u bloedprikken én materiaal inleveren? Dan kunt u een afspraak maken voor bloedafname + inleveren materiaal. U levert het afgenomen lichaamsmateriaal in tijdens uw bloedafname afspraak.

Overige informatie

Nuchter

Indien we bloed moeten afnamen als u nuchter bent, mag u minimaal 8 uur voorafgaand aan de bloedafname niets meer eten, drinken of roken. Alleen bij het innemen van uw medicijnen mag u wat water drinken.

Medicijnen

Uw arts adviseert u over uw medicijngebruik voor het bloedprikken. Indien u medicijnen moet innemen, mag u dit met een beetje water doen, ook als u nuchter moet zijn. Heeft u hierover nog vragen, raadpleegt dan uw arts.

Contact

Contactinformatie

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, neem dan contact op met ons Klant Contact Centrum op telefoonnummer: 088 260 4000. Zij zijn op werkdagen van 08:00 tot 17:00 uur bereikbaar.