Tarieven

Benieuwd wat een onderzoek kost of de maximale kosten van uw laboratoriumaanvraag zijn? Vink in onderstaande lijst de testen van uw aanvraagformulier aan. Onderaan de pagina vindt u vervolgens de maximale kosten van uw laboratoriumaanvraag.

Let op: het totaalbedrag is exclusief orderkosten.

Passantentarieven 2024

Onderstaande tarieven gelden voor onverzekerde patiënten waarvoor een huisarts (of een andere zorgverlener in de eerstelijnszorg) onderzoek aanvraagt bij, of instuurt aan RHMDC. Wij noemen onverzekerde patiënten ‘passanten’, vandaar dat we spreken over passantentarieven. Dit tarievenoverzicht is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid opgesteld. Desondanks is het mogelijk dat de informatie onvolledig of onjuist is. U kunt onjuistheden doorgeven aan ons Klant Contact Centrum .

Tarieven verzekerde patiënten

Bent u in Nederland verzekerd en doorgestuurd via uw huisarts? Dan gelden er kortingen op onderstaande passantentarieven. Deze kortingen variëren per zorgverzekeraar. Uw zorgverzekeraar kan u meer vertellen over de exacte tarieven.

Bent u niet naar RHMDC doorgestuurd door uw huisarts? Dan bent u waarschijnlijk onder behandeling van een ziekenhuis of een zelfstandig behandelcentrum. Er gelden dan andere tarieven. Wilt u weten wat uw onderzoek kost, vraag dan uw zorgverlener naar de tarieven.

Facturatie

Is uw lichaamsmateriaal opgestuurd naar RHMDC? Dan staat er op uw zorgnota in het declaratieoverzicht van uw zorgverzekering, een rekening van 'Reinier de Graaf in Delft'. RHMDC is namelijk verbonden aan het Reinier de Graaf ziekenhuis. Sommige processen zijn gekoppeld waaronder de financiële afhandeling. Daarom verzenden zij namens ons de factuur aan u of aan uw zorgverzekeraar.

Orderkosten

Bij elke laboratoriumaanvraag berekenen we orderkosten. Hieronder vindt u een overzicht van deze tarieven.

Omschrijving Facturatiecode Kosten
Orderkosten per order, inclusief afname van patiëntmateriaal 079991 € 14,47
Orderkosten per order, exclusief afname van patiëntmateriaal 079989 € 7,56
Registratietarief (inclusief oproep) i.h.k.v. multidisciplinaire zorgverlening bij chronische aandoeningen 079988 € 11,60
Toeslag decentrale afname van patiëntmateriaal 079990 € 4,75
Toeslag Bloedafname thuis tarief, perodiek/regelmatig huisbezoek 079986 € 13,03
Toeslag Bloedafname thuis tarief, incidenteel huisbezoek 079987 € 22,66

Let op, voor dit onderzoek moet u een afspraak maken. Dit doet u via onderstaand nummer:

Vergeet deze items niet mee te nemen naar uw afspraak! *Meer informatie