Over RHMDC

Wie we zijn

RHMDC is een landelijk opererend medisch diagnostisch centrum. Verbindend in diagnostiek voor mens en maatschappij, dat is de missie van het RHMDC. Door steeds te innoveren en samen te werken met andere laboratoria en zorgorganisaties blijft onze laboratoriumdiagnostiek en dienstverlening efficiënt en betaalbaar. Onze laboratoriumexperts en medisch specialisten denken graag met zorgverleners mee bij het duiden van uitslagen en mogelijke behandelingen.

Wat we doen bij RHMDC

Iedereen met vragen over ziekte of gezondheid kan terecht bij ons. Met onze analyses van bloed, urine, weefsel en andere lichaamsmaterialen ondersteunen we bij het stellen van de juiste diagnose. We opereren landelijk, met alle disciplines onder één dak:

We leveren onze hoogwaardige diagnostiek aan verschillende medische zorgverleners. Denk hierbij aan huisartsen, verloskundigen, de GGD, medisch specialisten van het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft en het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer, zelfstandig behandelcentra zoals Bergman Clinics, verpleeghuizen en GGZ-instellingen.

ISO 15189 gecertificeerd

Op 20 mei 2021 zijn wij ISO 15189 geheraccrediteerd en daar zijn we trots op! Het waarborgen van de kwaliteit van ons laboratorium is één van onze speerpunten. Daarnaast streven we continue naar verbetering en innoveren we waar mogelijk.

RvA-logo ISO accreditatie RHMDC

NEN 7510 certificering

Met trots kunnen wij vertellen dat op vrijdag 26 augustus 2022 de NEN 7510-1:2017+A1:2020 certificering is toegekend aan RHMDC door de certificatie-instelling ‘Brand Compliance B.V.‘.
NEN 7510 is de landelijke norm op gebied van informatiebeveiliging. Hiermee tonen we aan het beveiligen van informatie van onze patiënten en klanten op orde te hebben. In Nederland zijn slechts een klein aantal laboratoria NEN 7510-gecertificeerd; we zijn dan ook zeer verheugd deze normering te mogen voeren.

nen7510 informatiebeveiliging in de zorg

Het toepassingsgebied van de NEN 7510 certificering is bij RHMDC gerelateerd aan het leveren van diagnostiek in al onze vakgebieden. Het omvat het proces van aanvraag, afname, transport, materiaalontvangst, onderzoek en rapportage van uitslagen en het geven van (doseer-)adviezen.

Directie

De directie van RHMDC bestaat uit 2 personen. Ruben Baumgarten is onze algemeen directeur en Ivo Kristelijn is de adjunct directeur.

Ruben Baumgarten - Algemeen directeur RHMDC
Ruben Baumgarten
Algemeen directeur
Ivo Kristelijn - Adjunct directeur RHMDC
Ivo Kristelijn
Adjunct directeur

Managementteam

Het managementteam bestaat, naast de directie, uit de managers van de vier laboratoriumdisciplines, een Commercieel Directeur* en onze Manager Informatisering & Automatisering.

MT RHMDC

Van links naar rechts:
Carel Meijers* (Medisch manager Pathologie), Manou Batstra (Medisch manager Immunologie), Marieke Frasa (Medisch manager Klinische Chemie), Ivo Kristelijn (Adjunct directeur), Ruben Baumgarten (Algemeen directeur), John Scheepers (Manager Informatisering & Automatisering), Femke Adema* (Commercieel directeur) en Leo Smeets (Medisch manager Microbiologie).

*Femke Adema is in december 2021 gestopt bij RHMDC. Haar opvolger is Bastiaan Been. Carel Meijers heeft het stokje doorgegeven aan Sietske Zoetemeyer voor de rol van Medisch manager Pathologie. Een nieuwe foto van het MT volgt later.

Wie zijn de laboratoriumspecialisten van het RHMDC?

Waar is RHMDC gevestigd?

Door onze landelijke scope bevinden zich door het hele land kantoorlocaties met zogenoemde voorbewerkingslaboratoria. Voorbewerkingslaboratoria zijn kleinere RHMDC-locaties die het lichaamsmateriaal voorbereiden voordat het naar ons centrale laboratorium in Delft of Zoetermeer vervoerd wordt.

Hoofdlocaties

RHMDC Delft
Reinier de Graafweg 7
2625 AD Delft

T: 088 260 4000

RHMDC Zoetermeer
Toneellaan 1
2725 NA Zoetermeer

T: 079 346 2572


Voorbewerkingslaboratoria & overige kantoorlocaties

RHMDC Amsterdam
Overschiestraat 59A
1062 XD Amsterdam

RHMDC Heerlen
Sint Franciscusweg 36 6417 BD Heerlen

RHMDC Rijswijk
Patrijsweg 42
2289 EX Rijswijk

RHMDC Spijkenisse
Curieweg 7
3208 KJ Spijkenise

RHMDC Zoetermeer
Europaweg 151
2711 ER Zoetermeer

Trombosedienst Delft*
Mercuriusweg 1
2624 BC Delft

T: 088 260 4030
E: antistollingscentrum@reinier-mdc.nl

*Medio oktober verhuizen onze collega’s van de Trombosedienst Delft (Unit Antistolling) naar de RHMDC-locatie aan de Patrijsweg in Rijswijk.

Bloedafnamelocaties

Benieuwd naar alle bloedafnamelocaties van RHMDC? Bekijk de pagina ‘Locaties’ voor onze ruim 100 bloedafnamelocaties die door heel Nederland verspreid zijn.

Werken bij RHMDC

Werken in een dynamische omgeving waarin elke dag weer uitdaging brengt? Een lab met een landelijk bereik, waarin topklinische specialisten samenwerken voor en met verschillende soorten klanten? Wij zijn altijd op zoek naar enthousiast (medisch) talent dat past bij ons hoge niveau van expertise en dienstverlening.

Bekijk vacatures


Samenwerken?

Heeft u interesse in een samenwerking? Neem dan contact op met uw Relatiebeheerder Diagnostiek of mail ons op regiosupport@reinier-mdc.nl.

Let op, voor dit onderzoek moet u een afspraak maken. Dit doet u via onderstaand nummer:

Vergeet deze items niet mee te nemen naar uw afspraak! *Meer informatie