Over RHMDC

Wie we zijn

Reinier Haga Medisch Diagnostisch Centrum, oftewel RHMDC, is een landelijk opererend medisch diagnostisch centrum. Verbindend in diagnostiek voor mens en maatschappij, dat is de missie van het RHMDC. Door steeds te innoveren en samen te werken met andere laboratoria en zorgorganisaties blijft onze laboratoriumdiagnostiek en dienstverlening efficiënt en betaalbaar. Onze laboratoriumexperts en medisch specialisten denken graag met zorgverleners mee bij het duiden van uitslagen en mogelijke behandelingen.

Wat we doen bij RHMDC

Iedereen met vragen over ziekte of gezondheid kan terecht bij ons. Met onze analyses van bloed, urine, weefsel en andere lichaamsmaterialen ondersteunen we bij het stellen van de juiste diagnose. We opereren landelijk, met alle disciplines onder één dak:

We leveren onze hoogwaardige diagnostiek aan verschillende medische zorgverleners. Denk hierbij aan huisartsen, verloskundigen, de GGD, medisch specialisten van het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft en het HagaZiekenhuis Zoetermeer, zelfstandig behandelcentra, verpleeghuizen en GGZ-instellingen.

ISO 15189 geaccrediteerd

Op 20 mei 2021 zijn wij ISO 15189 geheraccrediteerd en daar zijn we trots op! Het waarborgen van de kwaliteit van ons laboratorium is één van onze speerpunten. Daarnaast streven we continue naar verbetering en innoveren we waar mogelijk.

RvA-logo ISO accreditatie RHMDC

NEN 7510 certificering

Met trots kunnen wij vertellen dat op vrijdag 26 augustus 2022 de NEN 7510-1:2017+A1:2020 certificering is toegekend aan RHMDC door de certificatie-instelling ‘Brand Compliance B.V.‘.
NEN 7510 is de landelijke norm op gebied van informatiebeveiliging. Hiermee tonen we aan het beveiligen van informatie van onze patiënten en klanten op orde te hebben. In Nederland zijn slechts een klein aantal laboratoria NEN 7510-gecertificeerd; we zijn dan ook zeer verheugd het keurmerk voor deze normering te mogen voeren.

Het toepassingsgebied van de NEN 7510 certificering is bij RHMDC gerelateerd aan het leveren van diagnostiek in al onze vakgebieden. Het omvat het proces van aanvraag, afname, transport, materiaalontvangst, onderzoek en rapportage van uitslagen en het geven van (doseer-)adviezen.

Directie

De directie van RHMDC bestaat uit 2 personen. Ruben Baumgarten is onze algemeen directeur en Ivo Kristelijn is de adjunct directeur.

Ruben Baumgarten - Algemeen directeur RHMDC
Ruben Baumgarten
Algemeen directeur
Ivo Kristelijn - Adjunct directeur RHMDC
Ivo Kristelijn
Adjunct directeur

Managementteam

Het managementteam bestaat, naast de directie, uit de managers van de vier laboratoriumdisciplines, een Commercieel directeur en onze manager Informatisering & Automatisering.

Managementteam van RHMDC
Van links naar rechts: Bastiaan Been (Commercieel directeur), Manou Batstra (Medisch manager Immunologie), Ivo Kristelijn (Adjunct directeur), Ruben Baumgarten (Algemeen directeur), John Scheepers (Manager Informatisering & Automatisering), Marieke Frasa (Medisch manager Klinische Chemie) Sietske Zoetemeyer (Medisch manager Pathologie) en Leo Smeets (Medisch manager Microbiologie)

Wie zijn de laboratoriumspecialisten van het RHMDC?

Waar is RHMDC gevestigd?

Door onze landelijke scope bevinden zich door het hele land kantoorlocaties met zogenoemde voorbewerkingslaboratoria. Voorbewerkingslaboratoria zijn kleinere RHMDC-locaties die het lichaamsmateriaal voorbereiden voordat het naar ons centrale laboratorium in Delft of Zoetermeer vervoerd wordt.

Hoofdlocaties

RHMDC Delft
Reinier de Graafweg 7
2625 AD Delft

T: 088 260 4000

RHMDC Zoetermeer
Toneellaan 1
2725 NA Zoetermeer

T: 079 346 2572


Voorbewerkingslaboratoria & overige kantoorlocaties

RHMDC Hoofddorp
Neptunusstraat 15 – 37
2132 JA  Hoofddorp

We zijn in oktober verhuisd van Amsterdam naar Hoofddorp.

RHMDC Heerlen
Sint Franciscusweg 36
6417 BD Heerlen

RHMDC Rijswijk
Patrijsweg 42
2289 EX Rijswijk

RHMDC Spijkenisse
Curieweg 7
3208 KJ Spijkenisse

RHMDC Zoetermeer
Europaweg 151
2711 ER Zoetermeer

Unit Antistolling
Patrijsweg 42
2289 EX Rijswijk

T: 088 260 4030
E: antistollingscentrum@reinier-mdc.nl

Bloedafnamelocaties

Benieuwd naar alle bloedafnamelocaties van RHMDC? Bekijk de pagina ‘Locaties’ voor onze ruim 100 bloedafnamelocaties die door heel Nederland verspreid zijn.

Werken bij RHMDC

Werken in een dynamische omgeving waarin elke dag weer uitdaging brengt? Een lab met een landelijk bereik, waarin topklinische specialisten samenwerken voor en met verschillende soorten klanten? Wij zijn altijd op zoek naar enthousiast (medisch) talent dat past bij ons hoge niveau van expertise en dienstverlening.

Bekijk vacatures


Samenwerken?

Heeft u interesse in een samenwerking? Neem dan contact op met uw Relatiebeheerder Diagnostiek of mail ons op regiosupport@reinier-mdc.nl.

Let op, voor dit onderzoek moet u een afspraak maken. Dit doet u via onderstaand nummer:

Vergeet deze items niet mee te nemen naar uw afspraak! *Meer informatie