Over RHMDC

Wat we doen

RHMDC richt zich landelijk op eerste-, anderhalve- en tweedelijns laboratoriumdiagnostiek. Deze hoogwaardige diagnostiek leveren we aan verschillende zorgverleners;

24/7 open = snelle uitslagen

Ons laboratorium draait 24 uur per dag, 7 dagen per week. Hierdoor is de uitslag van de meeste bepalingen binnen een dag bekend. Het is dus niet gek dat wij bekend staan om onze korte doorlooptijden.

Gecertificeerd laboratorium

Kwaliteit en veiligheid vinden wij enorm belangrijk. Daarom zijn we trots op onze ISO 15189 accreditatie en NEN-7510 certificering.

ISO 15189

RvA-logo ISO accreditatie RHMDC

Wij zijn per 20 mei 2021 ISO 15189 geheraccrediteerd.

De ISO 15189 laat zien dat onze laboratoriumdiagnostiek voldoet aan de eisen en wensen van de Raad van Accreditatie (RvA). Zij zorgen ervoor dat burgers kunnen vertrouwen in de kwaliteit en veiligheid van producten en diensten die een organisatie levert.

NEN 7510

NEN 7510 is de landelijke norm op gebied van informatiebeveiliging. Hiermee tonen we aan het beveiligen van informatie van onze patiënten en klanten op orde te hebben. In Nederland zijn slechts een klein aantal laboratoria NEN 7510-gecertificeerd; we zijn dan ook zeer verheugd het keurmerk voor deze normering te mogen voeren.

BC-Certified-logo_NEN7510-1-2017 RHMDC

Ons laboratorium is door het RIVM gevalideerd voor COVID-19 diagnostiek en biedt zowel PCR-testen als sneltesten aan. Tijdens de pandemie verwerkte ons laboratorium duizenden monsters per week voor GGD Haaglanden.

Alle disciplines onder 1 dak

U kunt voor alle laboratoriumdisciplines bij ons terecht. Dit is ook 1 van de redenen waarom u de uitslag snel ontvangt. We doen veel bepalingen zelf. In sommige situaties sturen wij het lichaamsmateriaal door naar een specialistisch laboratorium. De uitslag duurt dan wat langer.

Hieronder vindt u meer informatie per afdeling.

“Alle laboratoriumdisciplines onder één dak en landelijk actief; dat is een unieke combinatie in Nederland”

Hulp en advies door specialisten

Een bijkomend voordeel, van alle laboratoriumdisciplines onder 1 dak, is dat de specialisten onderling met elkaar kunnen overleggen. Waar nodig bespreken zij de uitslagen zodat we de patiënt zo optimaal mogelijk kunnen helpen. Er zijn verschillende voorbeelden te noemen waaruit blijkt dat multidisciplinair overleg erg waardevol is.

Als zorgverleners aangesloten zijn bij RHMDC, dan delen we de directe telefoonnummers van de dienstdoende laboratoriumspecialisten. Onze specialisten geven, indien gewenst en noodzakelijk, toelichting over een uitslag en bespreken samen de vervolgstappen.

Producten en diensten

Wij zijn dé partner in laboratoriumdiagnostiek, met een landelijk bereik maar regionale zorg. Ons aanbod is zeer uitgebreid. Hieronder kunt doorklikken naar diverse producten en diensten van RHMDC.

Zorgverleners mogen ook direct contact met ons opnemen zodat wij u in een persoonlijk gesprek meer kunnen vertellen over ons aanbod.

Regionaal maatwerk

RHMDC is een landelijke organisatie maar onze zorgverlening kan per regio verschillen. We vinden het belangrijk om regionaal in te spelen op de wensen en behoeften van zorgverleners. Zo zorgen we ervoor dat RHMDC past bij uw praktijk of organisatie én lokale omstandigheden.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden bij u in de praktijk en regio te bespreken.

Interesse in een samenwerking?

Heeft u interesse in een samenwerking? Neem dan contact op met uw Relatiebeheerder Diagnostiek of mail ons op regiosupport@reinier-mdc.nl. U kunt ook een afspraakverzoek achterlaten.

Let op, voor dit onderzoek moet u een afspraak maken. Dit doet u via onderstaand nummer:

Vergeet deze items niet mee te nemen naar uw afspraak! *Meer informatie