Afspraken in Zoetermeer

Bloedafname, het inleveren van materialen en overige afspraken in het LangeLand Ziekenhuis, locatie Rokkeveen en Oosterheem verloopt sinds 2018 via RHMDC. Dit betekent dat RHMDC de bloedafname verricht en/of het lichaamsmateriaal ophaalt en naar het centrale laboratorium in Delft brengt.

Zit uw (huis)arts of andere zorgverlener in Zoetermeer? Maak dan een afspraak bij één van de Zoetermeerse locaties.

Voordat u naar uw afspraak op Zoetermeerse locaties gaat, dient u geregistreerd te zijn bij het LangeLand Ziekenhuis. U kunt zich registreren bij de registratiebalie in het LangeLand Ziekenhuis.
Indien u niet staat geregistreerd in het ziekenhuis, kunnen wij u helaas niet van dienst zijn op deze locaties.

Let op: Er zijn een aantal onderzoeken waarbij bloedafname of het inleveren van materiaal op een bloedafnamelocatie niet mogelijk is. Wanneer zo’n onderzoek bij u aangevraagd is, dan moet u naar de bloedafnamepoli in het LangeLand Ziekenhuis komen. Op de aanvraagformulieren van het LangeLand Ziekenhuis zijn deze onderzoeken weergegeven.

Nieuwe route afgifte materialen

Met ingang van maandag 19 oktober 2020 is er in het LangeLand ziekenuis een aparte route voor (alleen) de afgifte van materialen voor de bloedafname; dit is routenummer 19.

Bloedafnamepoli in LangeLand Ziekenhuis Toneellaan 1 te Zoetermeer

De bloedafnamepoli in het LangeLand Ziekenhuis is gevestigd naast de hoofdingang op route 12. Op deze bloedafnamepoli kunt u alleen met een afspraak langskomen voor bloedafname, het inleveren van urine of overige materialen, de NIPT-test en alle andere functieonderzoeken.

Kinderen worden in een speciaal ingerichte prikkamer behandeld. De ligging vlak naast de hoofdingang van het ziekenhuis, en de drempelloze toegang tot de prikkamers maken deze polikliniek goed toegankelijk voor een rolstoel, scootmobiel en minder valide patiënten.

Waarom moet ik bij deze locaties een afspraak maken?

Onze locaties in Zoetermeer werken momenteel nog met een ander laboratoriumsysteem, dan onze andere RHMDC locaties.
Als uw (huis)arts in Zoetermeer werkzaam is en u bezoekt een locatie in een andere plaats dan Zoetermeer, dan komen uw uitslagen niet door in het juiste laboratoriumsysteem. Het resultaat? Uw (huis)arts krijgt uw uitslagen niet door.

Er wordt hard gewerkt om alle locaties over te zetten naar hetzelfde laboratoriumsysteem. We verwachten dit in 2021 af te ronden. Tot die tijd is het belangrijk dat, als uw (huis)arts in Zoetermeer werkzaam is, u een afspraak maakt bij bovengenoemde locaties.

Coronamaatregelen

Wij doen er alles aan om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Daarom nemen we voorzorgsmaatregelen om u veilige zorg te kunnen bieden.

Vragen

Heeft u vragen of problemen bij het maken van uw online afspraak? Neem dan op werkdagen tussen 08:00 uur en 16:30 uur contact op via 079 346 25 72, keuze 1.