CRP-meters

We hebben CRP meetapparaten beschikbaar voor een CRP meting.

Met een CRP-meter in uw praktijk bepaalt u zelf snel het gehalte van C-reactieve proteïne (CRP) in het bloed.

RHMDC levert de Cube S en de SMART CRP meter van de firma Stago.

Wat is een CRP-meter?

Met CRP-meetapparatuur voert u met een vingerprik een sneltest uit, waarmee u na een paar minuten een uitslag heeft. De uitslag komt ook automatisch binnen in uw huisartsen informatiesysteem (HIS).  

Waarom een CRP-meter?

Een verhoogde CRP-waarde in het bloed kan wijzen op een ontsteking. Een virale infectie geeft meestal een licht verhoogde waarde, een bacteriële infectie juist een sterke toename van de CRP-waarde. Met een CRP-meter in uw praktijk bepaalt u snel of antibiotica van meerwaarde is voor de patiënt.  

Over de CRP-meetapparatuur

Na het tekenen van de overeenkomst, krijgt u van ons CRP-meetapparatuur in bruikleen. De reagens hiervoor bestelt u in onze webshop. Naast het leveren van het apparaat, verzorgen wij de instructie van medewerkers. De meter wordt periodiek gecontroleerd door onze servicemedewerkers, die ook ondersteunen bij vragen over of problemen met de meter.

Training door onze servicemedewerkers

Voordat u aan de slag kunt met de CRP-meetapparatuur, geven onze servicemedewerkers graag een training bij u in de praktijk. Pas nadat u de training succesvol heeft afgerond bent u bevoegd om de CRP-meter te gebruiken.

Instructievideo SMART CRP-meter

Onze servicemedewerkers geven graag een training bij u in de praktijk, maar u kunt alvast de instructievideo van de SMART CRP-meter bekijken. De instructievideo is ook bedoeld als naslagwerk nadat u de training gevolgd heeft.

Instructievideo CUBE S CRP-meter

Naast de SMART CRP POCT-meter, geven we ook de CUBE S CRP-meter uit. De instructievideo van deze CRP-meter vindt u hieronder.

Meer weten?

Wilt u weten wat de mogelijkheden voor uw praktijk zijn? Neem dan contact op via regiosupport@reinier-mdc.nl of uw Relatiebeheerder Diagnostiek.

Let op, voor dit onderzoek moet u een afspraak maken. Dit doet u via onderstaand nummer:

Vergeet deze items niet mee te nemen naar uw afspraak! *Meer informatie