Logistieke diensten
Terug

Logistieke diensten

Onze logistieke medewerkers zijn altijd onderweg. De professionele RHMDC-bodes halen de lichaamsmaterialen op bij uw praktijk, zorginstelling of ziekenhuis en leveren het af bij het juiste laboratorium. Om de kwaliteit te waarborgen vervoeren we het materiaal geconditioneerd.

Wat is het?

Onze betrouwbare transporten worden op elke dag van de week en uitsluitend door onszelf uitgevoerd. Hiervoor gebruiken we geconditioneerde transportmiddelen, in overeenstemming met de ISO 15189 normering.

Waarom?

Medisch transport is een bijzondere specialiteit binnen de vervoerderswereld: er worden zeer kwetsbare materialen vervoerd die onder de juiste condities zo snel mogelijk van uw praktijk naar ons lab gebracht moeten worden. Om dit te waarborgen, zijn onze voertuigen voorzien van een VebaBox; hierin kunnen we materialen op ideale temperatuur vervoeren door middel van actieve koeling of verwarming. Dit proces meten en loggen onze logistieke medewerker met Seemoto dataloggers.

Over onze logistieke diensten

Onze logistieke medewerkers zijn bekwaam verklaard en hebben een VOG verklaring. Integriteit en geheimhouding zijn essentieel in het correct uitvoeren van deze functie. De logistieke medewerker is verantwoordelijk voor naleving van de richtlijnen beschreven in de praktijkrichtlijn “Vervoer van diagnostische en infectueuze monsters over de weg” van het ministerie voor VWS.  

Logistiek medewerker
Logistiek medewerker

Meer weten?

Diagnostische materialen die we over de weg vervoeren vallen in gevarenklasse 6.2, UN 3373; diagnostisch monster. De verpakking van diagnostisch materiaal voldoet  aan de eisen in de verpakkingsinstructie P650. Meer informatie over de kwaliteitsrichtlijnen vindt u op de website van de raad voor accreditatie.

Wilt u weten welke mogelijkheden wij u bieden voor het maken van fundusfoto’s en de afspraken die er mogelijk zijn met uw Zorggroep? Neem dan contact op met uw RHMDC Relatiebeheerder Diagnostiek of mail naar regiosupport@reinier-mdc.nl.