Logistieke diensten

Eigen logistieke dienst

Bij RHMDC vervoeren onze eigen logistieke collega’s de afgenomen lichaamsmaterialen. Dit doen zij via geconditioneerd vervoer en volgens de ISO-regelgeving. Omdat wij onze eigen professionele collega’s inzetten voor het ophalen van materialen, zijn we erg flexibel. We halen het materiaal dagelijks op bij uw praktijk, zorginstelling of ziekenhuis. Om de kwaliteit te waarborgen vervoeren we het materiaal geconditioneerd.

Betrouwbaarheid en kwaliteit

Wij zetten onze betrouwbare logistieke diensten graag voor u in. Elke dag van de week en uitsluitend door onszelf uitgevoerd, halen wij lichaamsmaterialen op door heel Nederland. Hiervoor gebruiken we geconditioneerde transportmiddelen, in overeenstemming met de ISO 15189 normering.

Diagnostische materialen die we over de weg vervoeren vallen in gevarenklasse 6.2, UN 3373; diagnostisch monster. De verpakking van diagnostisch materiaal voldoet  aan de eisen in de verpakkingsinstructie P650. Meer informatie over de kwaliteitsrichtlijnen vindt u op de website van de raad voor accreditatie.

Bekende gezichten

We werken zoveel als mogelijk met vaste collega’s die bij u in de praktijk lichaamsmaterialen ophalen. Zo heeft u een bekend gezicht bij onze logistieke dienstverlening.

Flexibel met ons routesysteem

Indien u een spoed aanvraag doet en het materiaal zo snel als mogelijk opgehaald moet worden, dan sturen wij de dichtstbijzijnde logistieke medewerker uw kant op. Dit is mogelijk omdat wij gebruik maken van een overzichtelijk routesysteem. Dit routesysteem geeft ons de flexibiliteit om alle logistieke medewerkers te volgen en direct uw kant op te sturen, indien dit nodig is.

Traceerbaar materiaal

Door het gebruik van barcode-etiketten op de bloedafnamebuizen zijn alle lichaamsmaterialen traceerbaar; van insturen tot de uitslag.

Geconditioneerd vervoer

Medisch transport is een bijzondere specialiteit binnen de vervoerderswereld: er worden zeer kwetsbare materialen vervoerd die onder de juiste condities zo snel mogelijk van uw praktijk naar ons lab gebracht moeten worden. Om dit te waarborgen, zijn onze voertuigen voorzien van een VebaBox. Door middel van actieve koeling of verwarming in de VebaBox kunnen we lichaamsmaterialen op ideale temperatuur vervoeren. Dit proces meten en loggen onze logistieke medewerker met Seemoto dataloggers. Op deze manier waarborgen wij dat het lichaamsmateriaal van iedere patiënt perfect op temperatuur is en blijft zodat onze collega’s op het laboratorium de analyses kunnen uitvoeren.

Over onze logistieke collega’s

Onze logistieke collega’s zijn bekwaam verklaard en hebben een VOG-verklaring. Integriteit en geheimhouding zijn essentieel in het correct uitvoeren van deze functie. De logistieke collega is verantwoordelijk voor naleving van de richtlijnen beschreven in de praktijkrichtlijn “Vervoer van diagnostische en infectueuze monsters over de weg” van het ministerie voor VWS.  

Logistieke diensten
Logistieke diensten

Meer weten?

Wilt u weten welke mogelijkheden wij u bieden voor het transport van lichaamsmaterialen van uw patiënten? Neem dan contact op met uw Relatiebeheerder Diagnostiek of mail naar regiosupport@reinier-mdc.nl.

U kunt ook altijd aan uw vaste logistiek medewerkers vragen of hij of zij u meer wilt vertellen over het geconditioneerd transporteren van lichaamsmaterialen.

Let op, voor dit onderzoek moet u een afspraak maken. Dit doet u via onderstaand nummer:

Vergeet deze items niet mee te nemen naar uw afspraak! *Meer informatie