De nieuwe Labgids is live!

Op 5 juli vervingen we de huidige Labgids door een geheel nieuwe versie, met uitgebreidere functionaliteiten. De nieuwe versie is nu ook te gebruiken via een app op uw smartphone. Deze kunt u downloaden in de Apple Store (iOS) en Google Play (Android). De informatie in de Labgids komt rechtstreeks uit het Laboratorium Informatie Systeem (LIS) en is daardoor altijd up-to-date. RHMDC is het eerste Nederlandse laboratorium dat dit zo heeft ingericht. 

Wat is de Labgids?

U kunt in de applicatie alle belangrijke informatie vinden die van belang is bij een specifieke bepaling. Denk bijvoorbeeld aan de referentiewaarden (op basis van geslacht maar ook op leeftijd), transport- en bewaarcondities, aanvraagcodes, tariefcodes, basistarieven, welk afnamemateriaal (bijvoorbeeld een EDTA-buis) u dient te gebruiken en eventuele bijzonderheden/aanvullende informatie over de bepaling.

Wat kunt u verwachten?

  • De bepalingen zijn ingedeeld in categorieën
  • Bij iedere bepaling vindt u informatie zoals referentiewaarden, afname- en transportcondities en doorlooptijden
  • Een verbeterde zoekfunctie, die ook werkt met synoniemen 
  • In een oogopslag zien welk afnamemateriaal vereist is. Met gekleurde cirkels naast de bepalingsnamen wordt namelijk aangegeven welk type buis moet worden afgenomen. De kleur correspondeert met de kleur van de dop op de buis.
  • U kunt contactgegevens van verantwoordelijk laboratoriumspecialisten en ons Klant Contact Centrum vinden in het menu-item “contacten” 

De nieuwe Labgids gebruiken

De Labgids is toegankelijk via de bekende link: www.labgids.nl of te downloaden via de appstore op uw Apple of Android smartphone. Vervolgens kiest u voor “Publiek” en “Zorgverlener”. In het menu-item ‘informatie’ vindt u verdere informatie over het gebruik van de applicatie.

Heeft u op- of aanmerkingen dan horen we deze graag. U kunt deze kenbaar maken via labgids@reinier-mdc.nl of via de feedback knop in de app.

Meer informatie of vragen?

Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact op met uw Relatiebeheerder Diagnostiek of ons Klant Contact Centrum. Waar nodig kunnen zij u ook verder informeren over de applicatie en mogelijkheden.

Let op, voor dit onderzoek moet u een afspraak maken. Dit doet u via onderstaand nummer:

Vergeet deze items niet mee te nemen naar uw afspraak! *Meer informatie