NIPT-test op meer locaties

RHMDC biedt op 1 april 2023 op meer bloedafnamelocaties de NIPT-test aan. De NIPT-test valt namelijk vanaf dat moment onder de standaard prenatale zorg.

Locaties voor NIPT-test

Bloedafnamelocaties die een NIPT-onderzoek uitvoeren zijn vanaf 1 april 2023 te vinden op onze website. Op pagina https://rhmdc.nl/locaties kunt u onder het kopje ‘Bloedonderzoek’ voor NIPT-onderzoek kiezen. Net als bij elk ander onderzoek, kunt u vervolgens op postcode of plaats zoeken naar een bloedafnamelocatie in de buurt. Als u een locatie aanklikt, ziet u wat men mee moet nemen naar de afspraak.

Papieren aanvraagformulier

Het RIVM heeft ervoor gekozen om te werken met een papieren aanvraagformulier. Op dit moment werkt de koppeling tussen ZorgDomein en Peridos namelijk nog niet optimaal. Hierdoor kunnen wij de aanvraag niet digitaal ontvangen.

Het uitgeprinte aanvraagformulier moet de verwijzer altijd meegeven aan de patiënt zodat de zwangere het papieren aanvraagformulier bij ons bloedafnamepunt kan inleveren. Zonder papieren aanvraagformulier kunnen wij niet de juiste patiëntgegevens koppelen aan het afgenomen lichaamsmateriaal. We hopen dat het NIPT-onderzoek ook snel digitaal aan te vragen is.

Heeft u nog vragen over dit onderwerp of over één van onze andere diensten? Neem dan contact op met ons Klant Contact Centrum via 088 260 4000. We zijn van 08:00 tot 17:00 uur bereikbaar.

Let op, voor dit onderzoek moet u een afspraak maken. Dit doet u via onderstaand nummer:

Vergeet deze items niet mee te nemen naar uw afspraak! *Meer informatie