Stoof

Aan de hand van urinekweken kunt u zien of er ziekmakende bacteriën in urine zitten en hoeveel. Met een stoof in uw eigen praktijk hoeven de urinemonsters niet uitbesteed te worden; u kunt snel zien wat de resultaten van de kweken zijn en deze blijven op de juiste temperatuur bewaard.

Zou u graag een stoof in uw praktijk geplaatst willen hebben? Wij regelen dit graag voor u.

Wat is het?

Een stoof regelt gecontroleerde verwarming en incubatie van dipslides met urinemonsters. De dipslides met urinekweken zet u in een rekje in de stoof, die ze vervolgens op de juiste temperatuur warm houdt. Dit proces van gecontroleerde verwarming is essentieel in het kweekproces

Waarom?

Aan de hand van urinekweken kunt u zien of er ziekmakende bacteriën in urine zitten en hoeveel. Met een stoof in uw eigen praktijk hoeven urinemonsters niet uitbesteed te worden; u ziet snel wat de resultaten van de kweken zijn en deze blijven op de juiste temperatuur bewaard.

Over onze stoven

De stoof kunt u bij ons aanvragen voor uw praktijk. Na het tekenen van de overeenkomst, krijgt u de stoof in bruikleen. Dipslides kunt u bestellen in onze webshop. Daarnaast zorgen onze servicemedewerkers voor de periodieke controles. Zij ondersteunen u verder met eventuele vragen over of problemen met de stoof. Voor inhoudelijke vragen kunt u terecht bij de dienstdoende arts-microbioloog.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met uw relatiebeheerder of mail naar regiosupport@reinier-mdc.nl.

Let op, voor dit onderzoek moet u een afspraak maken. Dit doet u via onderstaand nummer:

Vergeet deze items niet mee te nemen naar uw afspraak! *Meer informatie