Uitleg verschillende locatietypes

Bij RHMDC hanteren we drie verschillende locatietypes. Dit zijn locaties waar u:

Sommige onderzoeken zijn altijd op afspraak

Voor onderstaande onderzoeken moet u voorafgaand altijd een afspraak inplannen. Dit heeft te maken met de voorbereiding op het onderzoek.

Maak online een afspraak voor:

 • Eventrecording 7 dagen
 • GTT
 • Holteronderzoek 24 en 72 uur
 • Overig materiaal inleveren

Maak telefonisch een afspraak voor:

 • Ademtest
 • Aderlating
 • Dagcurve voor bloedsuikermeting
 • Fundusfotografie
 • Semen (sperma) inleveren

Uitleg verschillende locatietypes

Zonder afspraak

Op de pagina ‘Locaties’ kunt u de filteroptie ‘Zonder afspraak’ gebruiken. Zodra u deze filter aanklikt, ziet u bij welke locaties u zonder afspraak terecht kunt. We willen u vragen om op deze locaties rekening te houden met langere wachttijden. Als u op tijd geholpen wilt worden, maak dan een afspraak bij één van onze locaties waar u uitsluitend op afspraak terecht kunt.

Uitsluitend op afspraak

Op sommige locaties kunt u uitsluitend op afspraak terecht zodat we lange wachtrijen en wachttijden kunnen voorkomen. Welke locaties dat zijn, vindt u op onze website bij ‘Locaties’. Zonder afspraak kunnen wij u daar helaas niet helpen.
We streven ernaar om u op het ingeplande tijdstip te helpen. Helaas is dit niet altijd mogelijk vanwege onverwachte situaties. We vragen uw begrip hiervoor.

Hybride locaties (met én zonder afspraak)

Met enkele locaties hebben we specifieke afspraken gemaakt rondom het inplannen van een afspraak en de mogelijkheid om zonder afspraak binnen te lopen. Wij noemen dit ‘Hybride’ locaties. We geven u hier graag een voorbeeld van. Twee voorbeelden van hybride locaties zijn:

 • Op sommige locaties is het in de ochtend verplicht om een afspraak in te plannen. Maar in de middag mag u zonder afspraak binnenlopen.
 • Op enkele locaties mag u doorlopen als u, direct na een bezoek aan uw (huis)arts, doorverwezen wordt voor bloedonderzoek op dezelfde locatie. Komt u niet rechtstreeks bij uw afspraak van een (huis)arts op de desbetreffende locatie vandaan? Dan moet u toch een afspraak inplannen.

U vindt de gemaakte afspraken per locatie via onze website bij ‘Locaties’. Klik een locatie aan en lees bij ‘Extra informatie’ wat de afspraken/mogelijkheden zijn. Wanneer de afspraken onduidelijk zijn, kunt u ook contact opnemen met ons Klant Contact Centrum.

Wat neemt u mee naar uw onderzoek?

Neem onderstaande items mee naar uw onderzoek. Het is fijn als u de items bij de hand houdt zodra u op locatie bent. We kunnen u dan direct helpen.

Wat moet ik meenemen? Uitleg locatietypes

Meer weten?

Wilt u meer uitleg over de verschillende locatietypes of heeft u andere vragen? Bekijk dan onze veelgestelde vragen pagina. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan contact op met ons Klant Contact Centrum.

Let op, voor dit onderzoek moet u een afspraak maken. Dit doet u via onderstaand nummer:

Vergeet deze items niet mee te nemen naar uw afspraak! *Meer informatie