Urinemeter

Voor snel en automatisch urineonderzoek bieden we u een Clinitek urinemeter in bruikleen aan. Deze meter kan aan het HIS-systeem gekoppeld worden voor nog meer gebruiksgemak en efficiëntie.

Met de Clinitek urinemeter voert u snel en accuraat een urinescreening uit. De uitslagen krijgt u automatisch binnen op uw huisartsen informatiesysteem (HIS).

Clinitek Status+ urinemeter
Clinitek Status+ van Siemens Healthcare

Wat kunt u met een urinemeter?

Een urinescreening bestaat uit een aantal tests die onderdeel zijn van een algemeen lichamelijk onderzoek. Ook kan een urinescreening duidelijkheid geven bij klachten die wijzen op een infectie van de urinewegen of het opsporen van nierziekten. De volgende parameters zijn onderdeel van de urinescreening:

  • Glucose (GLU)
  • Ketonen (KET)
  • Soortelijk gewicht (SG)
  • Bloed of erytrocyten (BLD)
  • Zuurgraad (pH)
  • Eiwitten (PRO)
  • Nitriet (NIT)
  • Leukocyten (LEU)

Over de Clinitek urinemeter

Na het tekenen van de overeenkomst, krijgt u van ons een urinemeter in bruikleen. De teststrips hiervoor bestelt u kosteloos in onze webshop. Naast het leveren van het apparaat, verzorgen wij tevens de instructie van medewerkers alsook ondersteuning/support. De urinemeter wordt periodiek gecontroleerd door onze servicemedewerkers, die ook ondersteunen bij bijvoorbeeld vragen over of problemen met de meter zoals foutmeldingen.

Training door onze servicemedewerkers

Voordat u aan de slag kunt met de CRP-meetapparatuur, geven onze servicemedewerkers een training bij u in de praktijk. Pas nadat u de training succesvol heeft afgerond bent u bevoegd om de CRP-meter te gebruiken.

Instructievideo’s

Naast de training bij u in de praktijk, bieden we ook instructievideo’s aan. De instructievideo kan voorafgaande en na de training bekeken worden. Zo zorgen we ervoor dat u altijd terug kunt kijken hoe het apparaat werkt. De uitgeschreven handleiding van de apparaten staan ook op onze website.

Training door onze servicemedewerkers

Onze servicemedewerker geeft een training bij u in de praktijk vóórdat u met de urinemeter aan de slag gaat. Nadat u de training succesvol heeft afgerond bent u bevoegd om de urinemeter te gebruiken.

Instructievideo’s

Naast de training bij u in de praktijk, bieden we ook een instructievideo aan. Voorafgaande en na de training bekeken worden. Zo zorgen we ervoor dat u altijd terug kunt kijken hoe het apparaat werkt. De uitgeschreven handleiding van de apparaten staan ook op onze website.

Instructievideo

Bekijk hieronder de instructievideo van de Clinitek Status of klik hier om de video te bekijken. Onderstaande instructie kan ook bij u op de praktijk gegeven worden indien u aangesloten bent bij RHMDC. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar uw Relatiebeheerder Diagnostiek of uw servicemedewerker.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met uw Relatiebeheerder Diagnostiek of mail naar regiosupport@reinier-mdc.nl. Heeft u technische vragen of een storing aan uw apparaat? Neem dan contact op met uw servicemedewerker. Uw servicemedewerker kan al uw vragen omtrent de urinemeter beantwoorden en helpt u graag verder.

Let op, voor dit onderzoek moet u een afspraak maken. Dit doet u via onderstaand nummer:

Vergeet deze items niet mee te nemen naar uw afspraak! *Meer informatie