Medische Immunologie

Wat we doen

Het team Medische Immunologie bestudeert het functioneren van het afweersysteem (immuunsysteem) om te ontdekken of uw patiënt een ziekte heeft die te maken heeft met het immuunsysteem. De medisch immunologen geven hierbij passend advies aan zorgverleners over zinvolle immunodiagnostiek en interpretatie van de immunologische uitslagen. Lees hier meer over de soorten onderzoeken die we uitvoeren.

Passend advies en consulten

Iedere dag voeren we bloedonderzoek en moleculaire diagnostiek uit. Alle uitslagen worden eerst door onze medisch immunologen geïnterpreteerd voordat de uitslag in uw HIS komt. Elke immunologische bepaling van uw patiënt bevat een passend advies of extra uitleg.

De medisch immunologen overleggen regelmatig met andere afdelingen en teams. De resultaten van andere onderzoeken hebben vaak raakvlakken. Samen bespreken we de uitslagen zodat er een passend advies gegeven wordt aan de aanvragers. Mocht u meer informatie of advies willen, dan geven onze medisch immunologen telefonisch extra uitleg.

Scholing

U kunt bij ons terecht voor Diagnostische Toets Overleggen (DTO’s) of andere nascholingen, maar we bieden ook verschillende webinars aan. Bekijk hier ons aanbod.

Wie we zijn

Het team bestaat uit drie medisch immunologen en een medisch immunoloog in opleiding. Zij werken nauw samen met collega’s uit andere laboratoriumdisciplines in de medische gezondheidszorg, zoals de Klinische ChemieMedische Microbiologie en Pathologie. Zo zorgen we ervoor dat er een compleet ziektebeeld ontstaat en maken we optimaal gebruik van elkaars vakkennis.

Vakgroep immunologie RHMDC
Vakgroep Medische Immunologie RHMDC
Van links naar rechts: Pieter van der Pol, Liesbeth Bakker, Manou Batstra

Samenwerkingsverbanden

We werken nauw samen met het Delfts Allergie Centrum van het Reinier de Graaf Gasthuis en het HagaZiekenhuis in Zoetermeer.

In samenwerking met de afdeling Medische Immunologie van het Erasmus Medisch Centrum (Rotterdam) en LUMC (Leiden) verzorgen wij de opleiding tot medisch immunoloog.

Let op, voor dit onderzoek moet u een afspraak maken. Dit doet u via onderstaand nummer:

Vergeet deze items niet mee te nemen naar uw afspraak! *Meer informatie