Wat moet ik meenemen naar mijn afspraak?

Wat moet ik meenemen?

Uw arts heeft u doorgestuurd voor onderzoek. Maar wat moet u meenemen naar uw onderzoek of afspraak? Dat vertellen wij u graag! Zo bent u goed voorbereid voordat u naar uw afspraak gaat.

Wat neemt u mee naar uw afspraak?

Er zijn een aantal dingen die u altijd mee moet nemen als u één van onze bloedafnamelocaties bezoekt:

  1. Een papieren of digitaal aanvraagformulier
  2. Geldig legitimatiebewijs

In het Reinier de Graaf ziekenhuis kunt u terecht met uw patiëntenpas, in plaats van een geldig legitimatiebewijs.

Wat moet ik meenemen?

Anonieme soa test

RHMDC verzorgt anonieme soa testen voor One Day Clinic en Man tot Man. Het is belangrijk dat u het PDF-formulier van One Day Clinic / Man tot Man meeneemt naar de bloedafnamelocatie. Zonder dit formulier kunnen wij u helaas niet helpen. U hoeft zich niet te legitimeren.

Hoe werkt het?

  1. Bezoek de website van One Day Clinic of Man tot Man
  2. Kies de soa test
  3. Betaal de test
  4. Print het PDF-formulier
  5. Ga naar een bloedafnamelocatie (neem het PDF-formulier mee)
    Bekijk hier de bloedafnamelocaties waar u terecht kunt voor een anonieme soa test.
  6. Check de uitslag via de website van One Day Clinic of Man tot Man

Via onderstaande buttons kunt u meer informatie vinden over de anonieme soa testen via One Day Clinic en Man tot Man.

Aanvraagformulier laboratoriumonderzoek RHMDC

Voor uw laboratoriumonderzoek brengt u het aanvraagformulier mee, dat u van uw (huis)arts heeft gekregen, naar de bloedafnamelocatie.

Let op: Wij kunnen uw aanvraag helaas niet in behandeling nemen als uw (digitale) formulier bestemd is voor een ander laboratorium. De codes op het formulier worden niet herkend door onze systemen. Daarnaast komt uw uitslag niet bij uw arts in het digitale dossier terecht. Let u er dus goed op dat uw formulier bestemd is voor RHMDC.
Overleg bij twijfel met uw zorgverlener.

Geldig legitimatiebewijs

Voordat we bloed afnemen, lichaamsmateriaal innemen of een ander onderzoek uitvoeren, vragen wij u altijd om een geldig legitimatiebewijs. Voor een soepele en snelle behandeling is het fijn als u uw legitimatiebewijs bij de hand houdt als u in de wachtkamer van de bloedafnamelocatie zit.

Onder geldige legitimatiebewijzen verstaan we een Nederlands:

  • identiteitskaart
  • rijbewijs
  • paspoort
  • vreemdelingendocument

Patiëntenpas Reinier de Graaf Gasthuis

Heeft u een afspraak op één van de bloedafnamelocaties van het Reinier de Graaf ziekenhuis? Neem dan uw patiëntenpas mee naar uw afspraak. Als u geen patiëntenpas heeft, dan kunt u deze laten maken in de hal van het ziekenhuis. Op de website van Reinier de Graaf vindt u meer informatie. De bloedafnamelocaties waar u een patiëntenpas van het Reinier de Graaf ziekenhuis nodig heeft zijn:

Op alle andere bloedafnamelocaties heeft u geen patiëntenpas nodig.

Registratie regio Zoetermeer

Voordat u naar een bloedafnamelocatie in Zoetermeer gaat, moet u in het systeem van het HagaZiekenhuis Zoetermeer staan. U kunt zich aanmelden bij de balie van het ziekenhuis.

Lichaamsmateriaal

In sommige gevallen moet u eerder afgenomen lichaamsmateriaal meenemen naar uw bloedafnamelocatie. Bij lichaamsmateriaal kunt u denken aan urine, poep/ontlasting of sperma. In onze folders vindt u alle belangrijke informatie over het meenemen en inleveren van lichaamsmateriaal.

Bloedprikken én materiaal inleveren?

Moet u bloedprikken én lichaamsmateriaal zoals urine inleveren? Dan selecteert u afspraaktype ‘Bloedafname (+ materiaal inleveren) op onze website. U geeft het afgenomen lichaamsmateriaal af zodra u aan de beurt bent voor het bloedprikken.

Wat betekent ‘nuchtere bloedafname’?

Als we nuchter bloed moeten afnemen, dan mag u minimaal 8 uur voor uw bloedafname afspraak niets meer eten, drinken of roken. U mag wel uw medicijnen innemen met een paar slokjes water.

Medicijnen wel of niet innemen?

U kunt bij uw zorgverlener/(huis)arts terecht voor advies over het gebruik van uw medicijnen. Als u medicijnen moet innemen voordat u bloed moet laten prikken, dan mag u een enkele slokken water drinken. Neem bij vragen contact op met uw eigen (huis)arts.

Contactinformatie

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, bekijk dan onze ‘veelgestelde vragen’ pagina of neem dan contact op met ons Klant Contact Centrum. We zijn van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 17:00 uur bereikbaar op telefoonnummer: 088 260 4000.

Contact

Let op, voor dit onderzoek moet u een afspraak maken. Dit doet u via onderstaand nummer:

Vergeet deze items niet mee te nemen naar uw afspraak! *Meer informatie