Gebruik kleine gripzakken

In de bestelmodule kunt u ‘Gripzakken – klein’ bestellen. We willen u vragen om de gripzakken alleen te gebruiken om, waar nodig, fecespotjes in te leveren. Voeg het aanvraagformulier niet toe aan het gripzakje maar lever het aanvraagformulier apart aan. U hoeft grote kweekbuizen of urinebuizen niet meer apart aan te leveren. De kweek- en urinebuizen passen in hetzelfde rek als de bloedbuizen. 

Omdat u de gripzakken alleen nog maar hoeft te gebruiken voor microbiologisch materiaal, kunt u dit artikel vanaf februari alleen nog bestellen als u microbiologisch materiaal bij ons inlevert. 

Kleine plastic gripzakken
Kleine plastic gripzakken

Achtergrondinformatie

Vroeger werden grote kweekbuizen en urinepotjes in een gripzak aangeleverd omdat de buis niet in het rekje paste, en om te voorkomen dat er overal lekkend materiaal terecht zou komen. De grote kweekbuizen zijn al geruime tijd vervangen door buisjes die een stuk kleiner zijn. Daarnaast wordt urine al jaren in vacuüm urinebuizen aangeleverd en ook deze buizen passen in de rekken. Daarom is er geen noodzaak meer dat u de buizen in een apart plastic zakje blijft aanleveren.