Gedeeltelijk loslaten afspraken bloedafname

Vanaf 1 juni 2022 laten wij op de meeste bloedafnamelocaties het maken van een afspraak los.

COVID

Toen COVID-19 ons land volledig in de greep hield (zo’n 2 jaar geleden), hebben we een afsprakensysteem in het leven geroepen voor onze bloedafnamelocaties. Het werd verplicht om een afspraak te maken voordat uw patiënten bij ons langskwamen voor bloedafname en het inleveren van bijvoorbeeld urine en ontlasting.

Gedeeltelijk loslaten van afspraken

Nu de Coronamaatregelen (bijna) helemaal losgelaten worden, laten wij op de meeste locaties het maken van een afspraak ook weer los. Het is voor sommige onderzoeken en locaties niet altijd  mogelijk om zonder afspraak binnen te lopen. Voor bijvoorbeeld fundusfotografie, glucosetolerantie testen, holteronderzoeken enz. moet er altijd een afspraak ingepland worden.

U kunt uw patiënten/cliënten altijd doorverwijzen naar onze website: www.RHMDC.nl/locaties. Wij zullen de maand mei gebruiken om onze website bij te werken zodat u en uw patiënt precies kunnen zien welke locaties na 1 juni met of zonder afspraak werken.

Eerder gemaakte afspraken

Heeft uw patiënt een afspraak ingepland na 1 juni, maar laat de desbetreffende locatie vanaf 1 juni de verplichte afspraken los? De eerder gemaakte afspraak blijft geldig. De patiënt kan op zijn ingeplande dag en tijdstip gewoon bij ons terecht.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Bekijk dan onze ‘veelgestelde vragen’ pagina. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan contact op met uw Relatiebeheerder Diagnostiek of ons Klant Contact Centrum. We beantwoorden graag uw vragen.

Let op, voor dit onderzoek moet u een afspraak maken. Dit doet u via onderstaand nummer:

Vergeet deze items niet mee te nemen naar uw afspraak! *Meer informatie