COVID-mondkap

Webinar COVID-19 antigeen sneltesten

Op donderdag 15 oktober 2020 organiseerde RHMDC een gratis webinar met als thema: ’COVID-19 antigeen sneltesten’. Het webinar wordt gegeven door Marja Konstantinovski, arts-microbioloog bij RHMDC. Het webinar is geschikt voor huisartsen, (medisch) specialisten ouderengeneeskunde en bedrijfsartsen.

Inhoud webinar COVID-19 antigeen sneltesten

De COVID-19 antigeen sneltest is veelvuldig in het nieuws geweest. Vanuit het RHMDC houdt de vakgroep Medische Microbiologie alle ontwikkelingen rondom nieuwe testontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Tijdens het webinar op 15 oktober 2020 werd o.a. ingegaan op de ins en outs van de indicatie, instructies voor gebruik en valkuilen van de SARS CoV 2 antigeen sneltesten.

COVID-19 antigeen sneltesten

Wij geloven dat indien de antigeentest correct wordt gebruikt, dit in de huidige situatie een waardevolle toevoeging is. Toepassingsmogelijkheden voor deze test zien wij o.a.in huisartsenpraktijken, verpleeghuizen en andere behandelcentra. De belangrijkste kenmerken van deze CE-IVD goedgekeurde test zijn:

  • de test kan ook buiten een laboratorium worden ingezet
  • er is geen geschoolde analist nodig
  • de uitslag volgt na een kwartier

Een nadeel is dat bij personen met lage hoeveelheden SARS CoV 2 virus, deze test vals negatief zal zijn. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over hoe en wanneer deze antigeentest, een aanvulling is op het huidige PCR testbeleid.

Meer informatie

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u een mail sturen naar: info@rhmdc-webinar.nl.

Let op, voor dit onderzoek moet u een afspraak maken. Dit doet u via onderstaand nummer:

Vergeet deze items niet mee te nemen naar uw afspraak! *Meer informatie