Hartis Event recorder

Hartritmestoornissen zijn vaak lastig vast te stellen. Dat maakt de keuze tussen zelf behandelen of verwijzen voor u als huisarts niet altijd eenvoudig. De digitale Hartis Holter biedt uitkomst, de holter kan worden aangemeten op één van onze bloedafnamelocaties De aanvraag voor een holter loopt via Zorgdomein (Diagnostiek / Functieonderzoeken / Hartritme) De patiënt kan vervolgens via de website een afspraak maken op een locatie naar keuze.

Voor het opsporen van een hartritmestoornis en de aard ervan voorzien we de patiënt/cliënt van een event recorder van het merk Hartis. Dit kan bijvoorbeeld bij hartkloppingen, duizeligheid en benauwdheid gebruikt worden.

Hartritmestoornissen zijn vaak lastig vast te stellen. Dat maakt de keuze tussen zelf behandelen of verwijzen voor u als huisarts niet altijd eenvoudig. Een digitale Hartis Holter helpt hierbij en kan worden aangemeten op één van onze bloedafnamelocaties. U vraagt een holteronderzoek aan via ZorgDomein via het menu Diagnostiek / Functieonderzoeken / Hartritme. Vervolgens maakt de patiënt via de website een afspraak op een locatie naar keuze.

Wat is een Hartis Event recorder?

De Hartis Event recorder is een kleine, digitale recorder die de elektrische activiteit van het hart registreert en eventuele hartritmestoornissen vastlegt of uitsluit. De recorder heeft meerdere registratiefuncties. De uitslag wordt beoordeeld door een cardioloog werkzaam bij Hartis, die vervolgens de uitslag digitaal naar de huisarts stuurt.

Hartis event recording - Holteronderzoek voor registreren van hartritme

Waarom gebruik je een Hartis event recorder?

Deze digitale recorder registreert elektrische activiteit van het hart en onregelmatigheden van het hartritme. De patiënt draagt tijdens het holteronderzoek de recorder bij zich gedurende een voorgeschreven periode. De patiënt registreert zelf met een druk op de knop als hij of zij klachten ervaart. Na het drukken op de knop wordt er een ECG gemaakt, die naderhand beoordeeld wordt.

Wanneer kiest u voor een HolterWanneer kiest u voor een event
Dagelijkse klachtenWekelijkse klachten
Ritmestoornissen kwantificerenRitmestoornissen niet kwantificeren
Uitgebreide verslaglegging, onderverdeeld in typen PAC’s en PVC’sAlleen verslaglegging van de momenten waarop de drager op de eventknop drukte
Correlatie aantonen tussen klachten die dagelijks voorkomen en aanwezige ritme- en geleidingsstoornissenDe correlatie aantonen tussen klachten die wekelijks voorkomen en aanwezige ritme-en geleidingsstoornissen
A-symptomatische ritmestoornissen registrerenSymptomatische klachten registreren

Over de Hartis Event recorder

Leg hartritmeproblemen vast of sluit hartritmeproblemen uit door de drager zelf te laten registreren wanneer er stoornissen voorkomen. Meer informatie over het gebruik en de werking van het apparaat vindt u op de website van Hartis.

Hartis Holter aanvragen?

Voor het aanvragen van de Hartis Holter neemt u contact op met uw Relatiebeheerder Diagnostiek. Het uitvoeren van holteronderzoeken is regio-afhankelijk en bieden wij dus niet in elke regio in Nederland aan. Vraag uw Relatiebeheerder Diagnostiek naar de mogelijkheden of mail ons op regiosupport@reinier-mdc.nl.

Let op, voor dit onderzoek moet u een afspraak maken. Dit doet u via onderstaand nummer:

Vergeet deze items niet mee te nemen naar uw afspraak! *Meer informatie