Hartis Event recording

Hartritmestoornissen zijn vaak lastig vast te stellen. Dat maakt de keuze tussen zelf behandelen of verwijzen voor u als huisarts niet altijd eenvoudig. De digitale Hartis Holter biedt uitkomst, de holter kan worden aangemeten op één van onze bloedafnamelocaties De aanvraag voor een holter loopt via Zorgdomein (Diagnostiek / Functieonderzoeken / Hartritme) De patiënt kan vervolgens via de website een afspraak maken op een locatie naar keuze.

Voor het opsporen van een hartritmestoornis en de aard ervan voorzien we de patiënt/cliënt van een event recorder van het merk Hartis. Dit kan bijvoorbeeld bij hartkloppingen, duizeligheid of benauwdheid gebruikt worden.

Hartritmestoornissen zijn vaak lastig vast te stellen. Dat maakt de keuze tussen zelf behandelen of verwijzen voor u als huisarts niet altijd eenvoudig. Een digitale Hartis Holter helpt hierbij en kan worden aangemeten op één van onze bloedafnamelocaties. U vraagt de Holter aan via ZorgDomein (Diagnostiek / Functieonderzoeken / Hartritme). Vervolgens maakt de patiënt via de website een afspraak op een locatie naar keuze.

Wat is het?

De Hartis Holter is een kleine, digitale recorder die de elektrische activiteit van het hart registreert en eventuele hartritmestoornissen vastlegt of uitsluit. De Holter heeft meerdere registratiefuncties. De uitslag wordt beoordeeld door een cardioloog werkzaam bij Hartis, die de uitslag digitaal naar de huisarts stuurt.

Hartis Holter voor registreren van hartritme

Waarom?

Deze digitale recorder registreert elektrische activiteit van het hart en onregelmatigheden van het hartritme. De patiënt draagt de Holter bij zich gedurende een voorgeschreven periode en registreert het met een druk op de knop als er klachten zijn. Zo wordt er een ECG gemaakt, die naderhand beoordeeld wordt.

Wanneer kiest u voor een HolterWanneer kiest u voor een event
Dagelijkse klachtenWekelijkse klachten
U wil ritmestoornissen kwantificerenU wil ritmestoornissen niet kwantificeren
U wenst een uitgebreide verslaglegging, onderverdeeld in typen PAC’s en PVC’sU wenst alleen verslaglegging van de momenten waarop de drager op de eventknop drukte
U wil de correlatie aantonen tussen klachten die dagelijks voorkomen en aanwezige ritme- en geleidingsstoornissenU wil de correlatie aantonen tussen klachten die wekelijks voorkomen en aanwezige ritme-en geleidingsstoornissen
U wil a-symptomatische ritmestoornissen registrerenU wil symptomatische klachten registreren

Over de Hartis Event recorder

Leg hartritmeproblemen vast of sluit ze uit door de drager zelf te laten registreren wanneer er stoornissen voorkomen. Meer informatie over het gebruik en de werking ervan vindt u op de website van Hartis.

Hartis Holter aanvragen?

Voor het aanvragen van de Hartis Holter neemt u contact op met uw Relatiebeheerder Diagnostiek. Het uitgeven van een Hartis Holter is regio-afhankelijk, vraag uw Relatiebeheerder Diagnostiek naar de mogelijkheden.