Bijzonderheden melden

Onze medewerkers van de Trombosedienst / Unit Antistolling zijn graag op de hoogte van belangrijke veranderingen in uw gezondheid of medicatiegebruik. Dit kan namelijk effect hebben op de werking van de antistolling. In sommige gevallen moeten het aantal tabletten aangepast worden of is een eerdere bloedcontrole nodig. We willen u vragen om bijzonderheden en wijzigingen te melden tijdens de bloedafname. Als er tussentijds (voorafgaande aan uw controle afspraak) bijzonderheden zijn, dan kunt u dit doorgeven via:

Bijzonderheden die belangrijk zijn om door te geven

 • als u ziek bent (griep of infecties, koorts, braken of diarree)
 • (spontane) bloedingen of blauwe plekken; wanneer deze van grotere omvang of ernstiger zijn, neem dan direct contact op met zowel uw (huis)arts als met de trombosedienst
 • als u andere medicijnen voorgeschreven heeft gekregen of juist met innemen ervan moet gaan stoppen.
  • vertel ook uw arts die het nieuwe middel voorschrijft dat u onder behandeling bent bij de trombosedienst
  • zelfmedicatie, zoals hoestdranken, laxeermiddelen, pijnstillers (met name NSAIDs en aspirine) en multivitaminen: veel hiervan kunnen de stolling beïnvloeden. Overleg alvorens te starten. Wilt u toch iets innemen tegen koorts of pijn, neem dan alléén paracetamol. Maar overleg wel even met uw huisarts en geef het door aan de trombosedienst van het RHMDC.
 • een ziekenhuisopname. Laat ook uw doseringskalender zien aan de arts of verpleegkundige in het ziekenhuis.
 • een (tandheelkundige) ingreep
  • vertel ook van tevoren aan de (tand)arts, die u gaat behandelen, dat u onder behandeling bent van de trombosedienst. Een aantal ingrepen kunnen alleen doorgaan als uw bloedwaarde voldoende laag is. Daarnaast willen we voorkomen dat u lang bloedt na een ingreep. Overleg altijd met uw (tand)arts en zorg ervoor dat we tijdig contact kunnen opnemen met uw behandelaar.
Bijzonderheden melden Trombosedienst

Heeft u nog vragen?

Mocht u nog vragen hebben of andere bijzonderheden willen melden, neem dan gerust contact met ons op. We vinden het belangrijk dat u alle informatie aan ons doorgeeft zodat uw doseeradvies altijd up-to-date en passend is.

Neem contact op

Antistollingscentrum (Trombosedienst Delft)

Let op, voor dit onderzoek moet u een afspraak maken. Dit doet u via onderstaand nummer:

Vergeet deze items niet mee te nemen naar uw afspraak! *Meer informatie