Materiaal inleveren bij RHMDC

Materiaal inleveren

Van uw (huis)arts geeft u de opdracht gekregen om urine of ontlasting op te vangen. Dit kan op verschillende manieren en om verschillende redenen. In de patiëntenfolder van het desbetreffende onderzoek vindt u alle informatie over het onderzoek en wanneer u het materiaal moet inleveren.

Zoek een locatie

Lichaamsmateriaal inleveren

U kunt uw potje lichaamsmateriaal bij uw (huis)arts of één van onze locaties inleveren. Op onze website kunt u onder het kopje ‘Locaties’ een afspraak maken voor het inleveren van uw urine en/of ontlasting. Voor meer informatie over de verschillende onderzoeken, verwijzen wij u graag door naar urineonderzoek, fecesonderzoek (ontlasting), spermaonderzoek en overige onderzoeken.

Urine én ontlasting inleveren

Moet u urine én ontlasting inleveren? Dat kan. U maakt dan een afspraak voor het inleveren van urine of ontlasting. Tijdens uw afspraak kunt u beide lichaamsmaterialen afgeven.

Bloedprikken en urine/ontlasting inleveren

Moet u een afspraak maken om bloed te prikken én urine of ontlasting inleveren? Maak dan een afspraak voor bloedafname + materiaal inleveren. Tijdens de bloedafname afspraak kunt u uw urine of ontlasting inleveren. U hoeft geen aparte afspraak te maken om uw urine of ontlasting in te leveren.

Sperma inleveren

Voor het inleveren van sperma kunt u niet overal terecht. Neem altijd telefonisch contact op met ons Klant Contact Centrum via 088 260 4000 voor meer informatie en het maken van een afspraak.

Veelgestelde vragen

Wat neemt u mee naar uw afspraak?

U levert uw afgenomen (lichaams)materiaal in bij uw (huis)arts of één van onze inleverpunten bij u in de buurt. Voor correcte afhandeling vragen wij u om een aantal items mee te nemen naar uw afspraak. In de bevestigingsmail van uw afspraak vindt u meer informatie over de mee te brengen items.

Vergeet deze items niet mee te nemen naar uw afspraak!

Het verschilt per locatie en onderzoek wat u mee moet nemen. U neemt onder andere mee:

  • Uw (papieren) aanvraagformulier*
  • Een geldig legitimatiebewijs
*Meer informatie

Let op, voor dit onderzoek moet u een afspraak maken. Dit doet u via onderstaand nummer:

Vergeet deze items niet mee te nemen naar uw afspraak! *Meer informatie